početak GRADSKA Најбољи ђаци Ужица у 2016/17.

Најбољи ђаци Ужица у 2016/17.

od nedelja
1,7K pregleda


ПРИЈЕМ И ПОКЛОНИ ЗА ВУКОВЦЕ

Вратићемо се, ако нас позовете

Ове године 109 ученика из градских и сеоских основних и средњих школа са територије Ужица понели су Вукову диплому. У ту част, у Градском културном центру приређен је пријем и уручени поклони носиоцима Вукове дипломе и ђацима генерације.
Немања Нешић, заменик градоначелника, уручио је поклоне 68 ученика основних школа, док је Петар Благојевић, члан Градског већа, уручио поклоне 41 поклон ученицима средњих школа.
Нешић је ученицима поручио да је пред њима још много искушења и напорног рада у условима који неће бити увек бити идеални.
– Ваше знање, љубав према граду у коме сте одрасли и стекли прва знања, у будућности треба да буде највећа подршка развоју овог града, нашег заједничког дома – рекао је Нешић.
У име награђених ученика захвалио се Иван Кукркић, ученик Ужичке гимназије. Он се захвалио основним школама где су стекли прво знање, средњим, где су то знање проширили и научили како да буду интелектуалци, родитељима, који су их научили да буду добри људи и на крају, граду Ужицу, који им је све то омогућио.
– Сада идемо на факултете са лепим сећањима из града и, ако будемо граду потребни и буде нас позвао, ми ћемо се вратити – рекао је Иван.
Поред носилаца Вукове дипломе и ђака генерација, поклоне су добила и деца која су направила значајне резултате на републичким такмичењима. За све њих је уприличен пригодан уметнички програм. Такође, Маријана Селаковић, потпредседница Ужичке академске парламентарне уније, подсетила је на велику хуманитарну акцију прикупљања недостајућих средстава за лечење Марија Јурешића. Како је речено, за његово лечење потребно је још 20.000 евра.

З. Г.
 

http://uzickanedelja.rs/djacke-torbe-i-do-12-rata-bez-kamate/

 

Погледајте галерију фотографија са свечаности у ГКЦ приређеној најбољим ђацима Града Ужица у 2017. години


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.