početak SPORT AK UŽICE – FANTASTIČNA TAMARA

AK UŽICE – FANTASTIČNA TAMARA

od nedelja
527 pregleda

AK UZICE

АК УЖИЦЕ

Тамара остварила најбоље време у Европи

У Београду, на атлетском стадиону на Војној академији, одржано је Првенство Србије за старије јуниоре, уз учешће најбољих такмичара из свих клубова из државе, ово такмичење је било изборно за одређивање јуниорске репрезентације Србије за Првенство Балкана, које ће се одржати 04-05 јула у Румунији, али и за испуњење норми за предстојећа такмичења која ће се одржавати, ЕЈОФ, Првенство света за млађе јуниоре у Грузији и старије јуниоре у Шведској.
По облачном времену и на моменте са пљусковима и температури од само 20 степени, такмичари су показали висок ниво форме, тако да се у наредном периоду могу очекивати добри резултати. Чланови АК „Ужице“ су били међу најуспешнијим клубовима, јер су освојили 5 медаља (1-3-1), а наступило је 5 такмичара.
Тамара Мићевић освојила је титулу првака Србије на 3000м са резултатом 9.43,54 и поставила лични рекорд за 9 секунди и са овим резултатом Тамара је потврдила норму за ЕЈОФ (услов је 10.25,00), остварила норму за Светско Првенство за млађе јуниорке (услов 9.50,00) и за Европско првенство за јуниорке (услов 9.45,00), а са овим резултатом има најбоље време у читавој Европи за своје годиште (2000.). На 1500м освојила је II место са резултатом 4.32,97, али, толико је добро трчала, да је потврдила норму за ЕЈОФ (услов 4.38,00) и за Првенство за млађе јуниорке услов 4.34,00. Тамара је рођена 2000. године и још је пионирка, па по стандардима европске асоцијације, не може тако млада да наступи на Светском првенству за млађе јуниорке (98-99 годиште) и Европском првенству за јуниоре (96-97 годиште), тако да ће само наступити на ЕЈОФ-у у Грузији 26-31.јула.
Ана Секулић је освојила II место на 5000м и III место на 3000м.
Јелица Јоковић је освојила III место на 5000м
Петар Удовичић је особа са инвалидитетом и наступао је у тркама на 1500м и 800м. У трци на 800м поставио је лични рекорд 2.26,63 тако да ће наступити на ЕЈОФ-у у Вараждину за особе са инвалидитетом.
Тренер Жељко Челиковић: Веома квалитетно такмичење, постигнуто је доста добрих резултата, али ме посебно радује спремност мојих такмичара. Можда су за ширу јавност изненађење резултати које Тамара Мићевић постиже, али је само показала да добро и квалитетно тренира ове године. Ове године све је подређено да на ЕЈОФ-у буде најспремнија и да се равноправно бори са конкуренцијом, иако ће бити једна од најмлађих. Прави тест за Тамару ће бити Првенство Балкана за млађе јуниорке које се одржава 05. јула у Сремској Митровици.Петар Удовичић је квалитетно трчао, тако да је повреда коју је имао, само прошлост. На ЕЈОФ-у од њега очекујем да добро истрчи и 1500м и 800м и очекујемо висок пласман.У наредном периоду очекујемо „слатке муке“, учешће Тамаре Мићевић на Првенству Балкана, камп перспективних спортиста у Крагујевцу од 06-13.07.2015, на који ће поред Тамаре отићи и Александра Јовановић, ЕЈОФ за Петра, и на крају ЕЈОФ у Грузији за Тамару.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.