početak NAJNOVIJE Bajden vodi u Džordžiji i Pensilvaniji

Bajden vodi u Džordžiji i Pensilvaniji

od Mila Filipović
37,1K pregleda

Američka izborna nedelja

– Glasovi se još uvek broje u Pensilvaniji, u kojoj Bajden u ovom trenutku po prvi put vodi sa 5.500 glasova (broji se jos 2% glasova), u Nevadi (u prednosti Bajden) i Severnoj Karolini (u prednosti Tramp), a Arizona se takođe još uvek prebrojava, iako je u izbornoj noći, čini se prerano, proglasila Bajdenovu pobedu –

Vest jutra je da, posle nastavljenog brojanja glasova, Bajden vodi u Džordžiji sa oko 1000 glasova više od predsednika Trampa, što bi uskoro moglo označiti novog američkog predsednika. Podsećamo, Džordžija nije bila plava od 1992. godine, kada je za predsednika izabrala Klintona (sećate se Bila, zar ne?), nosi 16 izbornih glasova, a biće odlučujuća i u izborima za prevlast u Senatu – 2 senatora iz Džordžije još uvek se bore za svoje glasove.

Juče se naciji obratio i predsednik Tramp, izjavom da ”ukoliko se broje legalni glasovi- on je pošteno dobio izbore, ukoliko se broje nelegalni glasovi – Demokrate probaju da ukradu izbore i promene njihov ishod”. Pomenuo je i evidentne propuste na mnogim izbornim mestima, uključujući jedan okrug iz Viskonsina, u kome je 100% izašlih na izbore glasalo za Bajdena. Sve nam ovo zvuči mnogo poznato i već viđeno na mnogim meridijanima, uvodeći sada i Ameriku među banana republike.

izvor Facebook

Glasovi se još uvek broje u Pensilvaniji, u kojoj Bajden u ovom trenutku po prvi put vodi sa 5.500 glasova (broji se jos 2% glasova), u Nevadi (u prednosti Bajden) i Severnoj Karolini (u prednosti Tramp), a Arizona se takođe još uvek prebrojava, iako je u izbornoj noći, čini se prerano, proglasila Bajdenovu pobedu.

Advokati obe strane imaće pune ruke posla, birači su na ivici strpljenja, a sudije čekaju na dokaze o prevarama i propustima na izbornim mestima. Trampova kampanja poziva birače da dostave dokaze o propustima, uključujući i zabrane za posmatrače iz Republikanske stranke na izbornim mestima u ključnim državama.

Izborni štab predsednika Trampa još uvek kao glavne razloge za probleme na predsedničkim izborima navode uticaj levo orijentisanih medija, namerno pogrešne vesti o ispitivanju javnog mnjenja u kojima su unapred veliku prednost davale Bajdenu, uticaj kapitala velikih tehnoloških kompanija, kao i promene izbornih zakona u nekim državama, čak i na dan samih izbora. Da li ce skupiti i zvanične dokaze kojima ce legalno dokazati propuste I izbornu krađu, odlučiće američki sudovi.

Mnogi će reći da se sada Americi lupa o glavu ono što je svojim velikim uticajem činila u izbornim procesima nerazvijenih zemalja, podeljeni građani su zavađeni na krv i nož, ali je svima jasno da je neophodna kompletna reforma izbrnog sistema, koja će omoguciti zvanične i precizne rezultate u izbornoj noći, kako razvijenoj zemlji i dolikuje.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.