početak AKTUELNO Karatisti Užica osvojili najviše medalja

Karatisti Užica osvojili najviše medalja

od nedelja
3,7K pregleda

– Održan XIII karate turnir u Užicu –

U subotu, 23. aprila 2022. godine, u hali sportova “Veliki park” u Užicu, održan je XIII tradicionalni međunarodni karate turnir “Užički pobednik 2022”, u organizaciji Karate kluba “Užice” i Grada Užica. Na turniru je učestvovalo 300 takmičara iz 34 kluba sa područja Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Sveokupni pobednik, sa najviše osvojenih medalja, je KK „Užice”, slede KK „Milanovac” iz Gornjeg Milanovca, KK „Uniline“ iz Sevojna i KK „Potoci“ iz Pljevalja. Kod seniora najbolji je bio Nemanja Mikulić KK „Bjela“ Herceg Novi, dok su drugo i treće mesto zauzeli Danilo Jelić i Pavle Ristović takmičari KK „Užice“. Kod seniorki najbolja je bila Selena Lekanić KK „Drina“ Višegrad, drugo mesto zauzela je Petra Gajić KK “Užice”, dok je bronzu osvojila Nikolina Mojsilović KK „Kosovska Mitrovica“.

Najuspešniji domaći takmičar je bio Sergej Kurćubić 2010. godište, koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju, dok je kod devojčica najuspešnija bila Jovana Pejić sa dve zlatne i srebrnom medaljom.

Posle dve godine pauze, ponovo smo smogli snage da organizujemo turnir u našem gradu. Sve je proteklo u dobroj, fer plej atmosferi. Deca su iz Užica ponela samo lepe utiske i nadamo se da ćemo i sledeće godine biti ovako dobri organizatori-rekao je trener i predsednik kluba Živan Ršumović.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.