početak GRADSKAINFO Sergej Kurćubić prvak Balkana

Sergej Kurćubić prvak Balkana

od nedelja
7,4K pregleda

– U konkurenciji veterana preko 84 kg zlato je osvojio i Miloš Ršumović, trener KK “Užice“ –

U hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu od 3-5. juna održava se Balkansko prvenstvo u karateu za pionire, nade, seniore i veterane. U petak 3. juna nastupili su članovi Karate kluba „Užice“ Sergej Kurćubić 2010. god. koji je nastupio u katama i trener Miloš Ršumović koji je nastupio u borbama kod veterana od 35-45 god.

Sergej Kurćubić je posle 5 ubedljivih pobeda postao prvak Balkana, osvojivši zlatnu medalju. Redom je pobeđivao takmičare iz BiH, Crne Gore, dvojicu iz Slovenije, da bi u finalu pobedio takmičara iz BiH rezultatom 4-1. U konkurenciji veterana preko 84 kg zlato je osvojio i Miloš Ršumović, trener KK “Užice“.

Ovo je veliki uspeh za naš klub, a i grad. Sergej je bio dominantan. Ubedljivo je pobedio sve svoje protivnike, pokazao svima kako se bori za svoju zemlju i svoj klub. U njegovim grudima kuca veliko junačko srce i pravi je primer kako se mali šampion ponaša i kako se odnosi prema treninzima i obavezama u školi. Učenik je petog razreda OŠ „Kralj Petar II“, odličan đak sa svim peticama, a na nedavnoj Republičkoj smotri recitatora, u konkurenciji 36 takmičara od 5-8 razreda, zauzeo visoko 6. mesto u finalu – rekao je trener KK“Užice“ Miloš Ršumović.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.