početak GRADSKA Слатки ужитак за сва чула

Слатки ужитак за сва чула

od nedelja
2,9K pregleda

ВАСИЛИЈЕ КЕПИЋ И ИГОР ПАНТЕЛИЋ: ПАЛАЧИНКАРНИЦА ЛОЛА
Колико добра идеја и међусобно разумевање двојице младих Ужичана може да доведе до доброг резултата, најбоље показује палачинкарница „Лола“, која је отворена пре само пар месеци, а већ је добро позната већини суграђана.
Желећи да се опробају у приватном послу, Василије Кепић и Игор Пантелић, дошли су на идеју да пруже нешто ново и квалитетно. И поред тога што у граду постоји више објеката који у својој понуди имају разноврсне палачинке, отворили су палачикарницу „Лолу“, јединствену по томе што је госту пружена могућност да сам креира и прави комбинацију укуса које жели. За ове потребе на располагању је разноврсна и квалитетна понуда намаза и прелива. То је изазвало велико интересовање, посебно млађе популације, којој је „Лола“ постала омиљени кутак.


Реновирање и опремање локала имало је посебну специфичност. Игор, који је архитекта по професији, дао је особен печат локалу, опремљеном у модерном и индустријском стилу.
– Успели смо, сопственим ангажовањем, да овај простор учинимо пријатним и другачијим од других локала. Хтели смо да осетимо како је направити нешто своје, како је кренути од најпростијих радова, преко инсталација за електричну енергију, развођења воде, кречења, да бисмо на крају сами монтирали целокупан намештај. То је велико искуство које нам много значи. Уз несебичну помоћ наших пријатеља успели смо, бар се тако надамо, да направимо простор који је пријатан, интиман и где се гост осећа као код куће – каже Василије и додаје:
– Ових дана, опет у сопственој режији, радимо на застакљивању терасе, како бисмо створили топлији амбијент за наше госте.


Оно што је посебно у „Лоли“ су палачинке „Лола ролне“.
– „Лола ролна“ је специфична што унутар палачинка иде сладолед који се урола. Када се конзумира, сладолед се разлије и ужитак је много лепши, тако да се овај палачинак буквално једе и очима. Наш циљ је квалитет, али нам је исто толико важно да на тањиру све изгледа лепо и примамљиво – каже Василије и истиче:
– План нам је да понудимо и неке наше намазе за слане и за слатке палачинке. Тесто је специфично и трудимо се да буде што пенастије и укусније, а то је наш тајни рецепт. Иначе, гости подједнако воле и слатке и слане палачанке, тако да некада дођу на ручак, а некада да се засладе. За најмлађе посластица је „Лола“ торта.
Игор и Василије су активни преко друштвених мрежа, а спремају и кампању „лицем у лице“. За сада им је најбоља реклама препорука гостију који су већ пробали палачинке. Циљ им је, да пратећи потребе и жеље муштерија, увек пруже нешто ново.


– Планирамо да ових дана поставимо штанд, делићемо флајере са намером да наше суграђане упознамо са нашим радом, првенствено старију популацију. Код нас углавном долазе млађе генерације и то од 9 до 30 година– каже Игор.
Задовољни су како посао иде, али су зачуђени како на посећеност утиче доста фактора.
– Ово је мали град, па на посао утиче и сезона брања малина, празници, па и гостовање луна парка. Има доста тога што се одражава на пословање. Нисмо веровали када су нам то говорили, али стварно се то осети – додао је Василије.
А оно што је најбоље у овом послу је, кажу и Игор и Василије, то што је ово партнерство учврстило њихово пријатељство.
– Партнерство је подигло наше пријатељство на виши ниво. Ми смо у предности, јер овај посао радимо са пуно елана и жеље да упознамо свет бизниса. И то нам ствара лепше партнерство, јер смо обојица спремни да се максимално ангажујемо како бисмо одржали почетну идеју – квалитет и специфичност. Можда је у почетку било неке бојазни да то неће кренути, али, на сву срећу, све иде како треба и то је сада иза нас – каже Василије.
Са њима су од почетка Наташа и Милка. То су две девојке које ће љубазно послужити госте и уметнички декорисати палачинке да стварно буду ужитак за сва чула.
Звездана Глигоријевић (Ужичка недеља 1022)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.