početak NAJNOVIJE Сутра у продаји Ужичка недеља 1031!

Сутра у продаји Ужичка недеља 1031!

od nedelja
1,7K pregleda

 
ЧИТАЈТЕ У НОВОМ БРОЈУ УЖИЧКЕ НЕДЕЉЕ!
СКАНДАЛ на последњој седници Скупштине Града!
СНС на мала врата хтео да прогура ДОО предузеће, које нико неће контролисати!

Одборник Зоран Плећевић (ЛДП) такође je подсетио да су материјал за ову тачку дневног реда добили касно поподне дан пре седнице, што је назвао непримерним.
– Ово је озбиљна тема и да ли сте мислили да нам оставите кратак рок о томе да се информишемо или је то идеја да што мање знамо, да лакше прође? Предлажем да се повуче – рекао је Плећевић и додао да ново ДОО има 95 послова које већ обављају две туристичке организације које постоје у граду, као и Народни музеј у Ужицу.
Питао је зашто нису обухваћене Потпећка пећина, Јелова гора – Јованова вода, које су такође значајне дестинације у граду.
– Издвојити неке дестинације је стварно без везе. Ако немамо довољно људи у Туристичкој организацији Ужице, хајде да ту појачамо кадар, а не основати ново предузеће. С друге стране, оснивање ДОО по законима о привредним друштвима, моћи ће да ради мимо Града, односно шта се договоре 4 човека. Могу да запосле кога хоће, да раде шта хоће. Сама делатност тог предузећа је скроз нејасна. Треба повући ову тачку и после избора нека нови људи размишљају о томе – закључио је Плећевић.

ЧИТАЈТЕ У НОВОМ БРОЈУ УЖИЧКЕ НЕДЕЉЕ!
Јавна предузећа губиташи!
ЈКП Водовод је планирало губитак од 37 милиона динара, а остварен је губитак 43 милиона. ЈКП Депонија Дубоко планирало је да позитивно послује 1,7 милиона динара, а исказало је губитак око 4,2 милиона динара. ЈКП Топлана у плану је предвиђало добитак од 2,7 милиона динара, а исказало је губитак од 28,5 милиона динара.
Карактеристично је да су у финансијском стању стабилни, без обзира што исказују губитак. Они су још увек ликвидни и не поставља се питање да ли ће сервисирати своје обавезе редовно према радницима.
– Број запослених у свих девет јавних предузећа је по плану, требало је да буде 812, а има их 774 радника.
– Једино је кредитно задужено ЈКП Биоктош са 32 милиона динара, а новац је искоришћен за набавку камиона и опреме – рекао је Костић.

ЧИТАЈТЕ У НОВОМ БРОЈУ УЖИЧКЕ НЕДЕЉЕ!
Пукла паљка између СПС и СНС!
Нешићево обраћање је на неки начин испровицирало градског већника Видоја Дрндаревића (СПС).
– До сада нисам имао неки разлог да расправљам на седници, али на непримерен начин Нешић је прозвао већнике СПС-а. Не знам чиме је био изазван. Да ли је то разлог да се забрани свим одборницима да расправљају о тачкама? Ви сте изазвали ову реакцију и морам да одговорим. Јуче, у понедељак, била је седница Градског већа. У петак смо на колегијума први пут чули за коначни концепт друштва ДОО и предлог за Скупштину овог привредног друштва.

ЧИТАЈТЕ У НОВОМ БРОЈУ УЖИЧКЕ НЕДЕЉЕ
Немања Нешић, помоћник градоначелника, стао је за говорницу, иако је неко од одборника питао у ком својству он говори, а онда је председник Скупштине рекао „Дозволите човеку да каже шта има“.
– Питања су дефинитивно на месту. Мало ме изненађује да овај процес на нивоу извршне власти, зашто наше колеге (из Градског већа) из СПС-а нису информисале свој Одборнички клуб, тако да је далеко да се радило иза затворених врата – рекао је Нешић и додао да су још од новембра прошле године били у некој фази припреме ове одлуке и разматрању формално-правном организовању друштва.
Нешић је истакао да су и консултанти ангaжовани на Неолитском насељу процењивали све моделе и дошли до закључка да је ДОО најбоље решење.
Такође се осврнуо и на Зип лајн и кајаке на Великој брани, којим је управљала ТО регија Западне Србије, и рекао да је по налазу Државне ревизорске институције се та имовина мора пренети у јавну својину града. Зато је, навео је помоћник градоначелника, отпала могућност да се настави са тим моделом како се радило у 2019. години.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

milan 6. мај 2020. - 11:12

Bando vratitemi moj imovinu mukom stečena.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.