početak SATIRA Инспекција казнила грађевинске раднике јер нису носили фантомке

Инспекција казнила грађевинске раднике јер нису носили фантомке

od nedelja
1,1K pregleda

fantomka umanjena

АГЕНЦИЈА ЕРЦОВ
– Надлежне иснспекције су појачале мере контроле на градилиштима широм Србије и, при том, казниле све раднике који су на радном месту затечени без фантомке на глави. Појачан надзор није заобишао ни Ужице и околне општине, а уследио је после учесталих пријава грађана, који су приметили да се по градилиштима шуњају сумњиве особе, чија се лица потпуно јасно виде.
– Фантомка је, од недавно, обавезни део ХТЗ опреме и  њено коришћење је обавезно за све раднике у грађевинарству, објашњава Синиша Весић, један од грађевинских инспектора, који је ових дана обилазио терен. – Премијер Вучић је то јасно објаснио на конференцији за медије, а наша служба је, у складу са прописима, извршила контролу и одредила одговарајуће казне свима који су се оглушили о закон. Морам истаћи да је највише кршења овог прописа било на Златибору, где су сви радници које смо затекли током контроле радили без фантомке. Такође, нисмо затекли ниједног везаног пролазника или власника објекта, што представља отежавајућу околност у овом случају. Колеге које су контролисале ситуацију у Ужицу тврде да је ситуација знатно боља и да током свог рада нису затекле ниједно градилиште, рекао је он.
Инспектори су били прилично благи приликом контроле, па су радницима углавном одређене мандатне казне. Сви они су упозорени да своју опрему ускладе са новим прописима. Како сазнајемо, после ове контроле потражња за фантомкама је нагло порасла, а предузимљиве златиборске плетиље су већ представиле ручно рађене моделе који су много повољнији од увозних, а могу се купити на локалној пијаци.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.