početak NAJNOVIJE Najuspešnija mera

Najuspešnija mera

od Slobodan Simić
2,6K pregleda

Na sastanku Kriznog štaba za borbu protiv epidemije vladalo je turobno raspoloženje.

– Uvažene kolege, ja ću sam vama biti potpuno iskren- progovorio je predsednik Štaba. – Ja zaista više nemam nikakvih ideja i predloga kako bi mi uopšte mogli da na bilo koji način zaustavimo ovu epidemiju!

– Možda ipak da ponovo predložimo potpuno zatvaranje- javila se mlada doktorka.

– Molim vas koleginice – prekinuo ju je predsednik. – Sećate se da smo to uradili odmah na početku epidemije… Uveden je policijski čas niko nigde nije smeo ni da mrdne… I ništa…

– A da predložimo zatvaranje auto-perionica, menjačnica, ribarnica, pečenjara, kafeterija, pedikira i prodavnice kućnih ljubimaca?

– To je dobra ideja – podržala je predlog mlada doktorka… – Ali zašto onda ne predložimo i zatvaranje sudskih tumača, veterinarskih ambulanti, tehničkih pregleda, manikira, astrologa i vodoinstalatera?

– Kolege molim vas – prekinuo je licitaciju predsednik Kriznog štaba. – Da vas malo podsetim… Mi smo prvo sve zatvorili, pa nije bilo rezultata, pa smo onda sve njih pustili da rade, pa nije bilo rezultata… Pa smo onda ograničili radno vreme na 20h, pa nije bilo rezultata… Pa smo skratili radno vreme na 18 h, pa nije bilo rezultata, pa smo produžili radno vreme na 19h, pa nije bilo rezultata… Pa smo skratili radno vreme na 14 h, pa nije bilo rezultata, pa smo vratili radno vreme…

– Predsedniče mogu li ja nešto da pitam?- javio se za reč stari profesor.- Svima nama je ovde savršeno jasno da su sve naše dosadašnje sprovodjene mere bile bez rezultata… Ali, da li ima bilo šta za ovu godinu dana trajanja epidemije, što je dovelo do bilo kakvog rezultata? Da li je ikada za ovih godinu dana došlo do pada krivulje epidemije?

Predsednik je počeo da prelistava grafikone…

– Pa, evo… Imamo najveći pad zaraženih u periodu juna 2020. god, a tada smo… Samo da pogledam… Imali parlamentarene i lokalne izbore u Srbiji! Evo nam ga rešenje drage kolege! A bilo je… Nadohvat ruke! Znači, naš predlog je da najnovije mere u Srbiji budu izbori… Na svim nivoima… I neprekidno!

Slobodan Simić


POSLOVNI OGLAS

uticaj na životnu sredinu ministarstvo za zaštitu

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.