početak AKTUELNO ИЗЛОЖБА ЧИТАНКИ И БУКВАРА

ИЗЛОЖБА ЧИТАНКИ И БУКВАРА

od nedelja
589 pregleda

IMG_0183

Међународни дан писмености обележава се 8. септембра још од давне 1966.године с циљем да се истакне значај писмености ѕа друштво и појединца. Подаци УНЕСКА, да више од 800 милиона одраслих особа у свету (скоро две трећине су жене) не знају да читају и пишу, а да око 123 милиона деце не може да оствари своје право на образовање, јер немају могућност да иду у школу, изненадили су ученике ОШ ,,Душан Јерковић” Ужице.

Библиотекари школе, Мирјана Радовановић Пејовић и Мирјана Максимовић, желеле су да промовишу писменост и да задовоље потребе ученика у погледу образовања и информисања, али и да их разоноде. Поводом овога дана прикупиле су материјал на тему писмености данас и израдиле паное, али и поставиле занимљиву изложбу у ходнику школе. Изложиле су све читанке и букваре, део књижне грађе школске библиотеке, и привукле пажњу ученика, њихових родитеља и својих колега.

Ученици су највише загледали стара издања из 70-тих и 80-тих година прошлог 20. века. Чудан им је био мали формат читанки, потпуно нове и необичне илустрације. Родитељи и наставници присећали су се својих школских дана са осмесима на лицу. На овај начин имали су посебну прилику да се подсете својих првих написаних и прочитаних речи и слова, углавном са сетом.

Требало би да сви што боље овладамо вештинама писмености, језичким – читањем, писањем, а и информационо-комуникацијским, јер су нам потребне за успешно образовање и унапређење квалитета живота.

Тим за маркетинг школе

Мирјана Р. Пејовић, Ана Дуковић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.