početak SATIRA Одјеци у провалији

Одјеци у провалији

od nedelja
645 pregleda

Odjeci-u-provaliji-small(1)

Традиционална ерска духовитост је у ужичком афоризму најзад добила и својеврсну литерарну потврду. Под насловом “Одјеци у провалији” (“Агора, Нови Сад, 2015), објављена је антологија ерског афоризма коју је приредио др Слободан Симић, и сам афористичар, рођен у Ужицу.

У овом избору налазе се око хиљаду мисли 18 аутора – Бојана Богдановића, Зорана Д. Богдановића, Предрага Пеђе Гаврића, Аце Доганџића, Нешка М. Илића, Милене Јојић, Радомира Рада Јовановића, Милорада Марјановића Мароне, Милорада М. Мирковића, Милана Мише Никитовића, Миладина Остојића, Ђорђа Оташевића, Слободана Симића, Владана Сокића, Саше Стојановића, Дејана Тофчевића, Митра Туцовића и Милана Ћосића. Ови афористичари су рођени или живе у Ужицу, Пожеги, Чајетини, Бајиној Башти, Косјерићу и Ариљу. Изабрани афоризми настали су у последње четири деценије, за које приређивач наводи да “представљају највећи изазов за наш народ и нашу књижевност”. У антологији тематски доминирају сатирични и политички афоризам, уз додатак освежавајућих љубавних, еротских, спортских и еколошких афоризама.
У предговору књизи др Слободан Симић напомиње да је “легендарни ужичких дух одабрао да се настани у малом, али снажном ужичком афоризму”, те да је у управо у њему “показао сву своју врцавост, луцидност и ироничност, по чему је и постао познат”.
“Антологија ерског хумора на једном месту сакупила је и показала најуспелије и највредније ‘бисере’ из ризнице духовитих ‘ужичких шкољки’, који су настајали у главама аутентичних Ера”.
Књига је илустрована карикатурама Николе Оташа.

Антологију можете купити у продавници Петар Пан, Д. Туцовића 93, преко пута Градске куће

Промоција Антологије одржана је 7. августа у РЦ Чигота на Златибору

Промоција Антологије одржана је 7. августа у РЦ Чигота на Златибору


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.