početak GRADSKAINFO Лажна пензионерка у спрези са запосленима у ПИО Ужице

Лажна пензионерка у спрези са запосленима у ПИО Ужице

od nedelja
709 pregleda

ZNAČKA POLICIJE SRBIJEПрипадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу поднели су кривичну пријаву против три особе из Ужица, због постојања основа сумње да су извршили укупно седам кривичних дела од којих једно злоупотреба положаја одговорног лица, четири фалсификовање службене исправе, једно злоупотреба службеног положаја и једно несавестан рад у служби.
Постоји основ сумње да је шездесеттрогодишња жена, запослена у предузећу са седиштем у Ужицу, искоришћавањем својих овлашћења, без знања надређених, сачинила решење у које је унела неистините податке да јој 31.маја 2013. године престаје радни однос због испуњавања услова. Она се терети да је фалсификовала потпис тадашњег директора и решење оверила печатом предузећа, као и да је решење, заједно са радном књижицом у којој закључење радног односа није оверено печатом предузећа, нити је заведено у матичну евиденцију Фонда ПИО Ужице, предала у Фонд ПИО и њој је у периоду од 1. јуна 2013. до 30. септембра 2015. године неосновано исплаћено укупно око 1.143.770 динара пензије.
Сумња се да је она, иако је постала корисник старосне пензије, упоредо, без прекида радног односа, наставила да ради у предузећу до 1. октобра 2015. године, где је остваривала и лични доходак.
Четрдесетдвогодишњи мушкарац се терети да је, као запослени у Фонду ПИО Ужице, прекорачењем граница свог службеног овлашћења, извршио преправку на М4 обрасцу и омогућио осумњиченој да јој се изради решење којим се утврђује право на старосну пензију.
Такође, сумња се да је четрдесетједногодишњи мушкарац, запослен у Фонду ПИО Ужице, несавесно поступио приликом доношења решења осумњиченој, иако је уочио да јој није оверено закључење радног односа у радној књижици, чиме је проузроковао штету за Фонд ПИО.
О догађају је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Ужицу.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Deda mraz 6. јануар 2016. - 21:33

I kako će da se završi! Ništa… Ostaće svi na svojim mestima i idemo dalje a neko će u džep srrpati par sima jura…sme li neko da se kladi?

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.