početak GRADSKAINFO SAVETOVALIŠTE JEFIMIJA

SAVETOVALIŠTE JEFIMIJA

od nedelja
500 pregleda

Leja zdravlja sađenje

Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке ”ЈЕФИМИЈА”
обележава 20. Март – Национални дан борбе против рака дојке

У петак, 20. марта 2015. године у 13 часова, на градском тргу у Ужицу, Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке Јефимија обележиће Национални дан борбе против рака дојке. Новембра 2012. године, на иницијативу Јефимије, на Тргу је посађена Леја здравља – леја нарциса. Нарцис је цвет који је изабран као интернационални симбол борбе против рака дојке.
Скупштини Републике Србије је 2012. Године успоставила 20. март као Национални дан борбе против рака дојке на иницијативу Националне асоцијације оболелих од рака – НАЛОР, чији је оснивач и Саветовалиште Јефимија.
Овај датум је значајан јер треба да будемо свесни чињенице да је рак дојке и даље најчешћи узрок умирања жена у Србији. Сваке године у Србији се открије око 4600 новооболелих, а око 1600 жена изгуби битку против ове болести. Значајно је и то да се велики број малигнитета открива у каснијим фазама.
Одговорно понашање и заједнички рад у подручју здравља жена треба да допринесе побољшању услова живота, раног откривања, бољим условима лечења и подршке оболелим женама.

Beograd Milion razloga zašto volim život uz tebe

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.