početak GRADSKAINFO STOPIĆ POSETIO OŠ “DUŠAN JERKOVIĆ”

STOPIĆ POSETIO OŠ “DUŠAN JERKOVIĆ”

od nedelja
871 pregleda

srecko stopic 2

ДОКТОР НАУКА И БИВШИ ВУКОВАЦ ПОСЕТИО ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ

Угледајте се на њих

Доктор металуршких наука Срећко Стопић посетио је крајем јануара 2015.г. своју Основну школу ,,Душан Јерковић“ у Ужицу. Инжењер Срећко Стопић,  доцент је на Факултету за георесурсе и инжењерство материјала Техничког факултета у Ахену.

Том приликом разговарао је са директором школе Ратком Трмчићем о данима проведеним у школи и свом животном путу, од Ужица, преко Београда и Бона, који га је одвео у Ахен, у Савезну Републику Немачку, где живи са својом поридицом и ради већ петнаест година. Причао нам је о томе како ствара своја научна дела о металургији и нанотехнологији и и какво је задовољство радити у тиму европских еминентних научника.

У причи са школским библиотекарима, којима је поклонио своје две књиге, ауторска издања, о успешним Ужичанима и српским научницима изван Србије – ,,Угледајте се на њих“ и ,,Продавци знања“, навео је да поред инспирације и подстреха које налази у породици и свом научном раду, ужива у спорту, нарочито фудбалу, увек помаже младим људима и воли да посети завичај јер га то испуњава и води напред. Посебно је био изненеђен и срећан, видевши таблу ,,Успеси наших бивших ученика“ у холу школе са својим најважнијим резултатима, коју уређују школски библиотекари.

Светски научник српског порекла обећао је да ће за јубиларни 60. Дан школе бити у Ужицу, донети нове књиге и активније помагати у раду наше школе.

Мирјана Р. Пејовић, Марина Јевтић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.