početak GRADSKAINFO Уметничка школа по други пут у Ноћи музеја

Уметничка школа по други пут у Ноћи музеја

od nedelja
727 pregleda

direktor umetničke škole

НАЈАВА УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ У НОЋИ МУЗЕЈА
Уметничка школа ће активно учествовати за Ноћ музеја, који се одржава 21. маја. Према речима директора те школе, Обрадина Јешић, а ово је други пут да школа учествује у овој манифестацији и посетиоци ће моћи да у суботу од 17 часова да пратe настанак уметничких дела кроз низ технолошких поступака, од идеје до реализације.
– Ми на овај начин промовишемо нашу школу, град, округ али и ученике и наставни кадар. У Ноћи музеја имaћемо више садржаја. Један део односи се на радионице у школи, на којима ће посетиоци моћи да виде како настаје уметничко дело, да се и сами опробају и понесу са собом настали рад. Организоваћемо изложбу радова ученика седмих и осмих разреда основних школа из округа који су награђени на конкурсу „Мој свет“. Тако ћемо афирмисати даровиту децу и наставнике који раде са њима. Изложићемо радове који су заслужили да буду издвојени и уручићемо им пригодне награде – рекао је директор Уметничке школе.

umetnička škola 2

Професорка у Уметничкој школи Маријана Тодоровић, идејни творац и координатор конкурса, рекла је да у овом пројекту учествовало 17 школа са Златиборског округа и да је пристигло 111 радова.
– Циљ нам је да откријемо даровите ученике, да се они афирмишу и очува аутентични дечији ликовни израз, током четворогодишњег образовања ђака у различитим ликовним и дизајнерским областима. Постоје три категорије и награде ће бити додељене за прва три места, а које ће бити уручене у суботу. У нашој школи ће бити организована и изложба њихових радова – рекла је Маријана Тодоровић.
Софија Бунарџић, академски сликар-керамичар, рекла је да ће се програм Ноћи музеја наставити након отварања изложбе.
– Приказаћемо модну ревију, где ће костиме носити ученици од прве до четврте године Уметничке школе. Они ће публици, у моделима које ће понети, показати све оно што су ученици са одсека дизајн текстила направили. По школским атељеима организоваћемо радионице, на којима ће деца из наше школе демонстрирати начин рада. Ученицима се у раду могу прикључити заинтересовани посетиоци манифестације Ноћ музеја, који ће моћи да сликају, праве и лију керамику. Програм ће трајати до 1 сат после поноћи – рекла је Софија Бунарџић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.