početak GRADSKAINFO Већа цена грејања

Већа цена грејања

od nedelja
632 pregleda

ЈОШ ЈЕДНО ПОСКУПЉЕЊЕ
Од 1. јануара корисници грејања градске Топлане добиће рачуне увећане за 11,1 посто. Захтев за повећање цена „Топлане“ усвојило је Градско веће, на својој седници одржаној 6. децембра. По новој цени, за стамбени простор грејање по квадратном метру коштаће 99,7 динара по квадратном метру, а пословног чак 124,70 динара.
– Поскупљење је настало, на првом месту, као последица поскупљења цене енергената. Цена грејања је сада на нивоу просека Србије, али, за разлику од многих градова у Србији, где су, и поред овакве цене комунална предузећа која се баве том делатношћу у великим финансијским проблемима, ЈКП „Градска топлана Ужице“ одржава квалитет и стабилност услуге. Са друге стране, ЈКП „Градска топлана Ужице“ током 2018 године улази у најсложенији инвестициони подухват до сада, а то је нова котларница „Међај“, чиме се стварају услови да све котларнице у граду пређу на гас, а тиме додатно унапредимо квалитет ваздуха. Уколико буде дошло до пада цене енергената у наредном периоду, ЈКП „Градска топлана Ужице“ ће снизити цену услуге грејања, што смо и радили неколико пута у претходном периоду – рекао је Зоран Шибалић, директор Топлане.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

marko 11. децембар 2017. - 19:40

Sutra 19 stepeni,topla zima,mala potrošnja goriva,zinuli da podignu cenu grejanja.Lopovska posla,a posebno što truju dimom i čađi

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.