početak GRADSKAINFO Zdrava Srbija predala listu za lokalne izbore u Užicu

Zdrava Srbija predala listu za lokalne izbore u Užicu

od Redakcija nedelje
1,7K pregleda

– U svojoj 65-oj godini prvi put u životu priključila sam se jednoj partiji kako bih pomogla svojim znanjem i iskustvom kako bi Užice opet bilo ono što zaslužuje –

Pored Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, danas je listu sa svih 67 odbornika za lokalne izbore predala Zdrava Srbija (ZS). Nosilac ove liste pod nazivom “Milan Stamatović – Zdrava Srbija za zdravo Užice” je dr Radmila Smiljanić, koja je kandidat i za gradonačelnicu.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je da su kako na poslaničkoj tako i odborničkoj listi časni, pošteni i dobronamerni ljudi.

– Jedina nada za Srbiju jeste da se menja iz unutrašnjosti sa programom Zdrave Srbije zasnovanom na decentralizaciji, na nivou Republike i gradova i zaštiti nacionalnih interesa. Da se seoske mesne zajednice razvijaju kao sam grad i stave u funkciju – rekao je Stamatović i dodao da je primer opština Čajetina, čiji je predsednik, koja ima 16.000 stanovnika i koja je iskoristila svoje kapacitete i ne zavisi od ministarstava.

– Do sada je vladalo uverenje na srpskoj političkoj sceni da moramo biti članovi vladajuće stranke da bi mogli da povlačimo neki novac iz Beograda. Naš novac ne treba da ide u Beograd jer najbolje znamo da ga rasporedimo za potrebe građana – rekao je Stamatović i dodao da Zdrava Srbije ne kritikuje samo već nudi rešenja.

Još je naveo da  Zlatibor nije politički projekat i da ima lokalnu samoupravu kao servis građana, kao što bi trebalo da bude i grad Užice koje treba da vrati oduzete nadležnosti i ponovo postane regionalni centar gde će se rešavati regionalna, lokalna i mesna pitanja bez odlaska u Beograd.

Nosilac liste dr Radmila Smiljanić, transfuziolog u penziji, rekla je da prvi put učestvuje na izborima.
– U svojoj 65-oj godini prvi put u životu priključila sam se jednoj partiji kako bih pomogla svojim znanjem i iskustvom kako bi Užice opet bilo ono što zaslužuje. Nadam se da ćemo kroz program uspeti da napravimo maksimalno ovlašćenja za lokalnu samoupravu i postignemo široku samostalnost što je uslov samoodrživosti sistema ugledajući se na opštinu Čajetina i sa punjenjem budžeta da uđemo u investicije, razvojne programe, zapošljavamo ljude i finansiramo infrastrukturu, saobraćajnice i sve što će privući nove investicije – rekla je dr Smiljanić.

Dodala je da Užice sa 7 gradskih i 23 seoske mesne zajednice ima veliku šansu u turizmu i poljoprivredi o čemu svedoči i velika potražnja za smeštajem iz Vojvodine i Beograda tokom situacije u vezi sa koronavirusom.

Z.G.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.