početak GRADSKAINFO 30 нових полицајаца на обуци

30 нових полицајаца на обуци

od nedelja
631 pregleda

Policajci

Данас, 2. априла, у Полицијској управи у Ужицу јавности су представљени нови полазници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Драгица Јевтовић, начелница Полицијске управе Ужице, честитала је новим полазницима који су, како је истакла, својим радом и резултатима успели да од 530 кандидата, њих 30 уђу у процес једногодишње обуке.

– Ви сте обавештењем које је потписао министар унутрашњих послова, обавезни да се јавите у недељу, а од понедељка сте у Центру за полицијску обуку у Сремској Каменици, где почиње настава и обука наредних годину дана. У оквиру наставног плана и програма Центра за полицијску обуку, осим обуке у самом центру, обука ће бити реализована и на подручју ПУ Ужице. Приликом конкурисања упознати сте са радом МУП­а, односно пословима на којима ћете бити распоређени. Ово је сада прилика да вам још једном предичимо обавезе, одговорности и тежину полицијског посла, а до заснивања радног односа, ваш рад и ваше залагање биће праћени­ – истакла је начелница Јевтовић.

Она је нагласила да је рад полицијског службеника, рад полицајца, било у општој надлежности или саобраћајној полицији тежак и тражи велика одрицања. Захтева рад у ноћним сменама, рад под свим временским условима, и нередовност у послу, будући да припадници полиције често морају да раде и дуже од предвиђеног радног времена.

Policajci 8

– То је оно што се од вас очекује, а улазак у МУП је и привилегија, јер од 530 кандидата, вас 30 сте сада међу нама, а за годину дана бићете распоређени и на нова радна места. Свако непоштовање правила службе односно кршење законских одредби и правилника који се примењују у МУП­у, повлачи за собом дисциплинску, прекршајну и сваку другу одговорност. Имајући у виду резултате које сте показали приликом тестирања, надам се да ћете у складу са тим наставити тако да се понашате и радите и даље кроз службу.

Policajci 4

Оно што је одлика сваког припадника МУП­ а је колегијалност, помоћ и отвореност према грађанима. Свака ситуација где морају да примене одређена законска овлашћења, мора бити у складу са законом.­ Захваљујући обуци која је предвиђена у Центру у Каменици,захваљујући вашој пажњи и посвећености, такво понашање се од вас и очекује. Ми старешине ћемо долазити у школу у Сремској Каменици да пропратимо сваку вашу оцену и свако ваше залагање. Очувањем безбедности и очувањем стабилног јавног реда на територији на којој будете радили, ви фактички чувате ваше породице, ваше комшије, чувате све грађане на подручју на коме будете распоређени. У старешинама који ће вам бити претпостављени имаћете пуну подршку и пуну сарадњу. Наравно, период прилагођавања у коме ћете ово знање које стекнете почети да примењујете у служби, биће период када ћете од старешина, захваљујући њиховом искуству и искуству колега са којима ћете радити, олакашаће вам да уђете у суштину полицијског посла. Ово је прилика да заснивањем радног односа у ПУ Ужице неки од вас и заснују породице, јер после осам година ви сте прва генерација која се упућује у Центар у Каменици, и самим тим отвара вам се и могућност да се вас 30 запосли. А у ово времену, признаћете, добити стално редно место је велики успех – нагласила је начелница ПУ Ужице Драгица Јевтовић, приликом обраћања новим полазницима Центра за основну полицијску обуку.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.