početak EKONOMIJA Аеродруми и ваздуплохови

Аеродруми и ваздуплохови

od nedelja
996 pregleda

И ово градоначелник…. И још доктор наука…

 

 
Предраг Терзић је рођен 1984. године у Краљеву, где је завршио Oсновну школу „Вук Караџић“ и Гимназију, природно-математички смер. Дипломирао је у року на политиколошком одељењу Факултета политичких наука у Београду, с просечном оценом 9,63. Октобра 2009. године уписао је мастер студије политиколошких наука, које је завршио јануара 2011. постигавши у току студија средњу оцену 10,00. Децембра 2015. године одбранио је докторску тезу под називом Утицај европске либералне мисли на политичку модернизацију Србије од 1878. до 1903. године, чиме је стекао научни степен доктора политичких наука. Под менторством професора Марвина Хофмана (Marvin K. Hoffman, Fulbright Professor of Political Science, Appalachian State University, Boone, North Carolina, USA) у току школске 2007/2008. године похађао је Увод у америчку управу и политику, а 2013. године учествовао је у научним радионицама универзитета из Београда и Осла (University of Oslo, Department of Educational Research and Intermedia).

У периоду студирања Предраг Терзић је волонтирао у Народној канцеларији председника Републике Србије (фебруар-мај 2008. године) и као истакнути волонтер добио је препоруку директорке Народне канцеларије. После завршетка основних студија радио је више хонорарних послова, а од марта 2012. године Терзић је укључен у научни пројекат Института за политичке студије из Београда. Предраг Терзић је и данас запослен на Институту за политичке студије, у звању научног сарадника. По позиву је предавао на универзитетима у Русији (Државни универзитет у Самари) и Словенији (Универзитет у Марибору), а у школској 2017/2018. године налази се на листи предавача на Високим студијама безбедности и одбране.

До сада је објавио 18 научних радова и два приказа књига. Радове је објављивао у Великој Британији и Мађарској, а од домаћих часописа у Српској политичкој мисли, Годишњаку Факултета политичких наука, Култури полиса, Међународној политици.

Предраг Терзић је у два мандата биран за одборника у Скупштини града Краљева. У току претходног мандата био је и заменик председника Скупштине града, шеф одборничке групе, председник Комисије за статут и управу и председник Административно-мандатске комисије Скупштине града Краљева. Од јануара 2015. године до фебруара 2016. волонтерски је обављао функцију менаџера Канцеларије народних посланика града Краљева, а јуна 2017. године постаје председник Надзорног одбора Сталне конференције градова и општина.

Крајем јуна 2016. Предраг Терзић је изабран за градоначелника Краљева. Члан је Главног одбора Српске напредне странке.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.