početak EKONOMIJA Амерички амбасадор посетио Ваљаоницу

Амерички амбасадор посетио Ваљаоницу

od nedelja
627 pregleda

KIRBI DOBRA

Ваљаоница бакра Севојно
Након обиласка погона Ваљаонице бакра Севојно, амерички амбасадор Мајкл Кирби, у друштву менаџмента предузећа, засадио је дрво мира у парку испред погона Ваљаонице бакра.
– Веома сам задовољан што сам данас у Ваљаоници бакрa у Севојну, јер сам видео јако добар посао који се овде обавља. Морам да признам да сам био у посети у Бору и тамо видео сировину од које се добијају ови производи, видео како излази из земље, а овде сам видео процес производње – рекао је Кирби и додао
– Драго ми је што видим промене у овој компанији, јер су оне фокусиране на то да компанија постане профитабилнија и да више извози. Такође ми је драго што постоји још једна веза са Сједињеним америчким државама. Наиме, власници ове компаније су Американци, и драго ми је што сам чуо да 85% производње одлази у извоз и да нешто од тога такође одлази у Сједињене Aмеричке Државе. Драго ми је што и власници компаније, и радници, раде на томе да компанија буде профитабилна, јер оно што се дешава у овој компанији представља снагу овог места. Обишао сам компанију и том приликом видео много радника и драго ми је што овде постоје људи који раде и да су радна места ту. Драго ми је што ћу слушати о успесима ове компаније, што ће више производити, што ће повећати извоз и што ће запошљавати више људи, а такође искрен да будем, желим да чујем и како напредује када је у питању профит.

KIRBI AMERIČKI AMBASADOR

Директор Ваљаонице бакра Севојно Милија Божовић је истакао да му је част и задовољство што је његова екселенција Мајкл Кирби посетио Ваљаоницу бакра.
– То је један додатни импулс за наш продор у свет, нарочито на америчко тржиште. Разговарали смо о фабрици, њеној позицији, будућности, могућностима за повећање извоза, пре свега у Сједињене америчке државе и надамо се да ће ова посета америчког амабасадора имати и конкретне резултате- рекао је Божовић.
Деско Никитовић, председник Ист Поинт холдинга је у име ове компаније захвалио америчком амбасадору Кирбију на посети фабрици у Севојну, тачније у име две америчке компаније, односно два америчка фонда.

DRVO MIRA

– Желим да се захавалим менаџменту Ваљаонице бакра Севојно, који је својим радом у последњих годину дана постигао изузетне резултате у тешким околностима. Ми покушавамо да обезбедимо нови капитал, који је потребан овој фабрици и да се компанија врати у старе дане када је била велики гигант. Ми се надамо да ће се то поновити ускоро, да ћемо задржати радна места и да ће ова фирма остати једна од најважнијих фирми у региону. Такође је важно да се рад за наменску индустрију повећа, јер постоји велики простор за повећање производње за наменску индустрију, и да ова фирма поново буде једна од десет, а близу смо десет извозника из Србије, и тиме допринесе макроекономској стабилности Србије- казао је Никитовић.

DSCN1522

DSCN1523

Редакција Недеље је искористила прилику да господину Кирбију поклони примерак новина са његовом фотографијом на насловној страни, која је настала приликом његове посете Златиборцу. Нажалост, новинаре су поставили према сунцу, па је квалитет фотографија прилично лош…

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.