početak GRADSKA Бечеј превози Ужичане

Бечеј превози Ужичане

od nedelja
794 pregleda

11777556_10207115279421166_458396908_o

– Након спроведене јавне набавке, која је трајала још од децембра прошле године, а која је спроведена у две фазе и након спроведеног тендера, 20. јула смо потписали уговор са новим превозником. На самом тендеру су учествовале три фирме: Гага Превоз, Бечеј Превоз и Аутопревоз из Чачка. Након спроведене јавне набавке ми смо потписали уговор са Бечеј превозом и њима ће бити поверена делатност градског и приградског превоза на територији града Ужица на период од пет година – рекао је на почетку конференције за штампу директор „Дирекције за изградњу“, Никола Максимовић
Цене које је понудио Бечеј превоз и по којим ће возити у наредном периоду су за аутобусе 0,931 евро по километру, а за мини бусеве 0,637 евра по километру. Просечна цена вожње по километру је 0,815 евра. По уговору рок за увођење у посао је 70 дана од дана потписивања уговора, па је крајњи рок за увођење превозника у посао 28. септембар.
– У самом уговору су тачно дефинисани сви услови које нови превозник мора да задовољи. Због проблема које смо имали у претходном периоду, а све како бисмо имали што бољи, ефикаснији и сигурнији превоз, услови су постали ригорознији. Одредбе уговора су такве да прописују пенале за нередовност, кашњење и неодржавање одговарајућих линија, а превозник се мора придржавати мреже линија које је град одредио – истакао је Максимовић и додао да је раскинут и уговор о закупу перона.
– Упоредо са завршетком првог тендера, „Дирекција“ је у складу са одобрењем Градског већа раскинула уговор о закупу перона. То смо учинили зато што смо новим огласом за закупе перона предвидели да нови закупац продаје месечне карте, појединачне карте и повластице за градски превоз, а то ће радити без надокнаде. Дакле, неће бити процента који је узимао претходни закупац. Оглас је изашао данас и траје 15 дана, а упоредо са тим су прописани и нови услови које закупац перона мора да испуни. Конкурс је отворен, јаван и почетна цена је 2 милиона и 11 хиљада динара“, истакао је Максимовић.

11790166_10207115669870927_1552290781_o

Бечеј превоз тренутно врши превоз у пет градова и општина и у пет општина држе аутобуске станице. На питање новинара да ли је тачно да Zlatan Reisen стоји иза ове фирме, директор Максимовић каже да не верује да је то истина, јер да је тако, ове две фирме би се договориле око уласка на перон. Како до тога није дошло, раскинут је уговор о перонима.

Уговор који је тренутно актуелан са постојећим превозником биће раскинут у току следеће недеље, након чега ће доћи до одговарајуће примопредаје, а Дирекција за изградњу ће се потрудити да не буде никаквих проблема када се говори о преласку на новог градског превозника.
Иако се у граду већ недељама уназад причало како ће Гага превоз добити улогу градског превозника, то се није десило, иако је њихова понуда била најјефтинија. Разлог за то што Гага није победила на тендеру је пропуст у документацији коју је послала. Приговор је послао нови превозник, Бечеј превоз.
– Најјефтинији јесте био Гага, али је Агенција за заштиту права понуђача наложила да се прихвата приговор Бечеј превоза и да због протокoларних примедби у документацији поново избодујемо учеснике тендера – рекао је Максимовић.
Zlatan Riesen је тренутни градски превозник на територији града Ужица и ту функцију обавља од 2007. године.

Н. Кутлешић

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

Branislav 25. јул 2015. - 03:05

Pa red je bio da se skloni ovaj Zlatan. 5-10 polazaka dnevno ne odrzi a ostalo mu kasni najmanje 10 minuta, pa to nema nigde. Ovo niko normalan ne bi mogao jos trpeti i srecom da dolaze novi sa boljim ugovorom.

ponovi
Stranacki Ateista 16. август 2015. - 23:30

Бечеј превоз тренутно врши превоз у пет градова и општина и у пет општина држе аутобуске станице.
Pitanje:kojih gradova i opstina,gospodo?
На питање новинара да ли је тачно да Златан Реисен(Zlatan Rajzen izgovor na srpskom, Zlatan Reisen na nemackom,ne moze se pisati cirilicom) стоји иза ове фирме, директор Максимовић каже да не верује да је то истина,itd.
Pitanje:kakav je to odgovor gos.Maksimovicu,vi ne verujete,potom objasnjavate zasto.
Nama ce se samo kazati,a vama neka kazu iz veca,jer citav grad prica ko podrazava ili je podrzavao Zlatan Reisen.
0,931 евро по километру, а за мини бусеве 0,637 евра по километру. Просечна цена вожње по километру је 0,815 евра.
Pitanje:cene prevoza dajete u eurima,pobogu Becej jos nije u EU a ni Uzice?!
Na sve ovo, setim se mog komsije, koji mi jednom isprica kako ZR vozi penzionere gradskim autobusima BESPLATNO,bilo mije cudno, rekoh komsiji, nemoguce,da ZR trosi na njega.Kako je komsija moga znati, da opstinski budzet finansira DOBROTVORA?
U svakom slucaju,nadam se da ce se povesti vise racuna o samoj zgradi AS,posebno unutrasnjosti,jer smrdi,izvinjavam se naizrazu,ali nazalost je tako.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.