početak GRADSKA Европски дан паркова у “Нади Матић”

Европски дан паркова у “Нади Матић”

od nedelja
853 pregleda

nada matic evropski dan parkova2

ОБЕЛЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН ПАРКОВА
У Основној школи „Нада Матић“ обележен је Европски дан паркова, тематском радионицом која је реализована у Великом парку, захваљујући тимском раду учитељица другог разреда.
Након уводних активности (читање и разговор о „Парку без цвећа“ В. Станојчића, упознавање са овим значајним датумом и карактеристикама парка као животне заједнице, посматрање фотографија и препознавање паркова нашег града) ученици су, на основу исказаних интересовања, подељени у четири мешовите групе од ученика различитих одељења. Уследило је упознавање са водитељима, подела „групних“ беџева и задужења за рад група, крунисано стваралачким и истраживачким радом ученика у оквиру своје групе.
Радионица је завршена презентацијом рада „малих“ група у оквиру „велике“ групе: изложбом ликовних радова, рецитовањем написаних стихова, показивањем снимака и упознавањем са резултатима истраживања у парку. Учење у природном амбијенту, кроз тематски приступ различитим наставним садржајима, привукло је пажњу ученика, подстакло их на активност, допринело развоју еколошке свести, омогућило да увиђају, откривају, самостално долазе до решења проблема и стварају нешто ново и занимљиво.

Марина Лазић
ОШ „Нада Матић“, Ужице

nada matic evropski dan parkova

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.