početak GRADSKA Без дочека на тргу

Без дочека на тргу

od nedelja
551 pregleda

turistička organizacija doček

Бобан Перишић, директор Туристичке организације Ужице, рекао је да за дочек Нове године на градском тргу неће бити никаквог програма, осим ватромeта, а да ће се 2. јануара са почетком у 21 сат одржати концерт Жељка Самарџића.
– Ове године смо одлучили да променимо концепт у складу са финансијским могућностима. Биле су две опције, или 31. децембра на градском тргу организујемо некакав дочек, или да добар концерт померимо за два дана. У договору са нашим колегама са Златибора, да не правимо једни другима конкуренцију и због финансија, ми смо одлучили за другу опцију, јер је разлика цене коштања концерата за дочек и после две вечери, три до четири пута. Добићемо квалитетног извођача, а и заједничке промотивне активности са Туристичком организацијом „Златибор“, која ће бити рекламирана у Ужицу, а исто тако и они ће нас рекламирати – рекао је Перишић и додао да ће концерт са свим пратећим садржајем коштати око 1,5 милиона динара.
Невена Станисављевић, портпарол војне установа „Тара“, говорила је о новогодишњем програму дочека на Тари.
– Око хиљаду гостију дочекаће Нову годину у хотелима „Оморика“, „Бели бор“ и у националној кући „Јавор“. У „Оморици“ још има места за дочек и репризу 1. јануара, што укупно износи 11.000 динара, у „Белом бору“ 6.000 динара, а у „Јавору“ две вечери коштају 4.500 динара. У „Оморици“ госте ће забављати „Дивљи кестен“ и Игор Старовић, а водитељ програма биће Лука Тешановић. Предвиђена је и лутрија са наградама. У „Јавору“ гости ће 2016. године дочекати са „Раша бендом“, а у „Белом бору“ „Ало бендом“ – рекла је ПР војне установа „Тара“ и додала да је „Оморика“ ове године забележила 82.680 ноћења, што је за 17 посто више него прошле године.
Директор ТО „Ужице“ говорио је о овогодишњој туристичкој сезони у Ужицу.
– До 4. децембра ове године имамо 135.000 ноћења, што се није десило од 1995. године. Прошле године имали смо 129.000 ноћења, а до краја ове године очекујемо најмање 136.000 ноћења. За овакав пораст броја ноћења треба да захвалимо хотелу „Оморика“, која је забележила највећи број од свих хотела у западној Србији. Од тог хотела Ужице има око 5 милиона динара за боравишне таксе. Поред тога, у Мокрој гори забележено је око 20.000 ноћења, док приватни смештај такође бележе пораст – рекао је Перишић и додао да су ове године урадили четири врсте сигнализације, у коју није улагано у задњих 25 година.
Најавио је постављање интерпретативних табли на 10 најзначајнијих локација, величине 1,20 х 90 цм. Такође, позвао је Ужичане да користе услуге три скијалишта на територији града и то на Иверу, и на два скијалишта поред хотела „Оморика“ и „Бели бор“, где је ски пас 800 динара. На крају је додао да ће се Шарганском осмицом од 25. децембра поново возити у зимском амбијенту.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

MILOŠ 5. децембар 2015. - 00:31

G-NE bOBANE,VODITE VI TOG OTRCANOG PEVAČA SVOJOJ KUĆI NEK VAM PEVA I PLATITE MU SVOJIM PARAMA,MENI NE TREBA DA PEVA,PEVAM I SVIRAM BOLJE OD NJEGA

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.