početak GRADSKA Библиотека школе опет добитник признања

Библиотека школе опет добитник признања

od nedelja
677 pregleda

КЊИГЕ ПОВЕЗУЈУ ЉУДЕ
ИК „Едука“ организовала је наградни конкурс за најбољу школску библиотеку у циљу подршке раду школских библиотека, како би се усмерила пажња на драгоцену улогу библиотека духовном, образовном и професионалном развоју ученика и наставника. Међу многим библиотекама које су учествовале на овом конкурсу је и библиотека ОШ „Душан Јерковић“ из Ужица. Библиотекарке школе Ана Дуковић и Мирјана Радовановић Пејовић примиле су похвалницу уредничког тима „Едуке“ на Сајму књига 2018.
„То је признање за наш дугогодишњи квалитетан рад, а истовремено подстицај и обавеза да даље наставимо да развијамо стваралаштво и креативност ученика и пружамо помоћ наставницима у реализацији наставног процеса,“ каже Ана Дуковић.


„Препознатљиви смо по многим, сада већ традиционалним, ваннаставним активностима и школским пројектима, у којима сарађујемо са многобројним заинтересованим ученицима и наставницима школе. Захвалница је резултат великог рада, труда, залагања и сарадње и школских библиотекара и колектива школе“, истакла је Мирјана Радовановић Пејовић.
„Хвала ученицима, колегама, родитељима и пријатељима наше школе, свима који су допринели да наша школска библиотека, као и наше залагање и труд, буду запажени. Ова награда нам је велики подстрек за још преданији и посвећенији рад у промоцији читања, књиге и библиотеке,“додају школске библиотекарке.


Мирјана Р. Пејовић и Ана Дуковић, у сарадњи са Јеленом Недић, професорком француског језика, такође из ОШ „Душан Јерковић“, на 63. Сајму књига истога дана учествовале су у пројекту „Књиге повезују људе“ Библиотекарског друштва Србије и Америчке амбасаде. Као допринос једној од актуелних тема библиотекара у свету, чијој промоцији је у пројекту „Књиге повезују људе” посвећена посебна пажња – Библиотеке и УН Циљеви одрживог развоја (УН агенда 2030), одржале су запажено предавање на Трибини Друштва школских библиотекара Србије „Из перспективе школског библиотекара: У сусрет циљевима УН агенде 2030.“

М. Р. Пејовић


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.