početak GRADSKA Због грипа поново продужен распуст ужичкој деци

Због грипа поново продужен распуст ужичкој деци

od nedelja
521 pregleda

Тихомир Петковић, градоначелник Ужица, потписао је одлуку о прекиду образовно–васпитног рада основних и средњих школа на територији града Ужица у трајању од пет дана, односно од 25. фебруара до 1. марта ове године. Већник и председник Савета за здравље града Ужица Видоје Дрндаревић саопштио је да је овај савет препоручио градоначелнику да донесе такву одлуку на основу закључка колегијума Опште болнице у Ужицу.
– У закључку Опште болнице се наводи да, с обзиром да је повећан број пацијената са акутним респираторним инфекцијама и симптомима сличном грипу који се амбулантно и хоспитално лече у ужичкој болници, боравком деце и одраслих у школском колективу не може се очекивати смањење броја оболелих. Сазвали смо хитну седницу Савета за здравље и градоначелник је у складу са својим овлашћењима донео одлуку. Одлука је прослеђена Школској управи града Ужица, који су је даље проследили Министарству просвете да их обавести – рекао је Дрндаревић.

 Поводом тренутне епидемиолошке ситуације грипа у Општој болници у Ужицу, хоспитализовано је на Инфективном одељењу 54 пацијената који имају симптоме сличне грипу, 5 пацијента је смештено на Центалну интензивну негу, од којих су 2 животно угожена.

Он је још рекао да је у току дана Школској управи у Ужице од министарства стигло обавештење у коме је наведено да епидемија грипа на територији Србије јењава и да се препоручује наставак школске године.

– Међутим, ми не можемо да наставимо школску годину, јер се број оболелих из дана у дан повећава. Амбулантно се збрине најмање 20 пацијената, а на инфективном одељењу више нема места, већ се оболели пацијенти смештају на грудно и друга одељења. Међу хоспитализованим пацијентима има и деце – рекао је Дрндаревић и апеловао да родитељи деце која иду у вртић, уколико примете неке симптоме грипа, да их не шаљу у вртић и да се обавезно јаве лекарима.

З.Г.

Моле се родитељи деце која похађају предшколски програм – тј. деца рођена 2012.године и деца рођена у јануару и фебруару 2013.године да се јаве у Дечији диспанзер код свог изабраног лекара или на тел. 514-173 ради заказивања прегледа специјалиста ради обављања систематског прегледа за упис у први разред Основне школе.

Служба за здравствену заштиту деце и школске деце Дома здравља Ужице.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.