početak GRADSKAINFO Cambridge Selection u Nadi Matić

Cambridge Selection u Nadi Matić

od nedelja
828 pregleda
CAMBRIDGE SELECTION TAKMIČENJE U NADI MATIĆ

CAMBRIDGE SELECTION TAKMIČENJE U NADI MATIĆ

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЗНАЊУ ЈЕЗИКА ЗА ОСНОВЦЕ

 Кембриџ Селекшн

 – „Нада Матић“, Прва основна школа краља Петра другог, „Душан Јерковић“, „Стари град“, „Богосав Јанковић“ Кремна и „Ђура Јакшић“ Равни остварили најбоље су резултате од 660 ученика, колико их је учествовало у првом кругу такмичења –

Познавање страних језика се данас свуда препознаје као једно од најважнијих знања појединца. С обзиром да се један велики део овог драгоценог знања усваја у детињству, значајно је подизање свести ученика основних школа о међународним стандардима који се примењују када је у питању вредновање и оцењивање овог специфичног знања.

У складу са савременим иницијативама да се настава у школама учини богатијом, садржајнијом и разноврснијом, Основна школа “Нада Матић“ у Ужицу, у суботу, 28.марта 2015.год. је била домаћин такмичења у знању енглеског језика под називом  Кембриџ Селекшн (Cambridge Selection), на коме је учествовало око 220 ученика од трећег до осмог разреда из шест основних школа са територије нашег града: „Нада Матић“, Прва основна школа краља Петра другог, „Душан Јерковић“, „Стари град“, „Богосав Јанковић“ Кремна и „Ђура Јакшић“ Равни. Они су остварили најбоље резултате од 660 ученика, колико их је учествовало у првом кругу такмичења

CAMBRIDGE SELECTION

Ово је друга година како се ово такмичење некомерцијалног карактера одржава у Ужицу у организацији Језичке школе Blackbird из Чачка, уз велику подршку Градског актива наставника енглеског језика. Коришћени су материјали међународних испита у Кембиџу, и то на четири нивоа, као најмеродавнији међународни стандарди за проверу језичке компетенције деце и младих када се ради о учењу енглеског као страног језика.

CAMBRIDGE SELECTION

Такмичење се одржава у Ужицу, Чачку, Горњем Милановцу, Краљеву, Ариљу, Ивањици и Пожеги, а по речима организатора, деца из нашег града остварила су најбоље резултате прошле године, а и ове године је у Ужицу забележено највеће интересовање и највећа излазност.

За најбоље ученика обезбеђен је и вредан фонд награда, што ће, уз задовољство због постигнутог успеха, додатно допринети већој мотивацији ученика када је реч о настави и учењу енглеског језика.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.