početak GRADSKA Децо, добро дошла у позориште!

Децо, добро дошла у позориште!

od nedelja
571 pregleda

ТРЕЋА РЕВИЈА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
Ревија представа за децу „Октобарске чаролије“ по трећи пут за редом одржаће у ужичком Народном позоришту, од 2. до 6. октобра. На ревији ће бити приказано шест представа. У понедељак 2. октобра у 12 и 14 часова наступиће Краљевачко позориште представом „Чаробњак из Оза“. У истом временском термину, сутрадан ће се деци представити Крушевачко позориште са представом „Уплакана Катарина“. У среду, 4. октобра, са почетком у 10 часова, биће представа „Црвенкапа“ ужичког Народног позоришта, а истог дана, у 16 часова, биће представа „Забрани времеплов“ у продукцији Андрије Милошевића Клан из Београда. У четвртак, 5. октобра, у 10 и 12 часова представу „Палчица“ извешће Народно позориште Ужице, а последњег дана ревије, 6. октобра, у 16 и 18 часова, Позориште за децу из Крагујевца представиће се представом „Ах, тај змај“.
– На ревији Октобарске чаролије за децу свако може бити цар или царица, принц или принцеза, витез или дворска дама … само морамо имати чисто дечије срце … насмејано дечије лице … и да будете заљубљени … и да вам љутња и забринутост не трају дуже од пола минуте – поручили су директор ужичког позоришта Зоран Стаматовић и организатор ревије Љиљана Матић.
– Ценећи наше најмлађе и најслађе гледаоце, њихов укус и њихов чаробни свет пре три године, ми смо се тако вешто трудили да им изађемо у сусрет. Поред нашег великог Југословенског позоришног фестивала, сада имамо једну мању, али исто тако значајну ревију, коју смо назвали „Октобарске чаролије“. Од прве до данашње ревије то су представе најбоље у селекцији позоришта из којег долазе. Представе је по години погледало више од 5.000 гледалаца. Деца долазе организовано из школа и вртића, долазе деца са родитељима, бакама, декама или старијим секама и батама. Ми отварамо врата и у тај чаробни свет улазе деца са својим маштама, својим жељама и хтењима. Верујем да смо њихов укус добро проценили и да им излазимо у сусрет са једном добром понудом и квалитетним позоришним продукцијама које долазе у наш град. Ове године ослонили смо се на опоробана пријатељства и нашу дивну сарадњу са позориштима из Крушевца, Крагујевца и Краљева. Овога пута биће две наше представе, које заиста могу да стану раме уз раме са великим позоришним остварењима – казала је организатор ревије Љиља Матић.
Она је додала да када су деца у питању да желе да се угледају на Позориште за децу из Крагујевца.
– Позориште за децу у Крагујевцу има свој позоришни фестивал „Искра“, који окупља међународне представе луткарског карактера. Ми покушавамо да једног дана будемо, не њихова копија, већ да будемо налик тој ревији, да овај град буде на културној мапи и да у октобру има посебну цртицу, да заиста буде чаробан и да га обојимо другим бојама, да у правом смислу речи буде доживљај и догађај за децу. Позориште из Крагујевца нас учи једној таквој мисији. Сматрам да смо испунили свој циљ, а то је да забавимо децу и да старији негде завире у тај чаробни свет дечије маште, да видимо шта то деца воле и где се најбоље осећају – рекла је Матићка и веома је похвалила прошлогодишњу публику, у којој је било деце од 3 до 12 година и да си сви, без обзира на старост уживала у представама.
Цена улазница је 150 динара у организованој посети, а у појединчној продаји 300 динара.
– Трудили смо се да прилагодимо што је могуће боље. У поређењу са Београдом, где карта за једну дечију представу кошта 1.000 динара, улазнице код нас заиста нису много. Ми смо се трудили да ово не буде комерцијални моменат, желимо да ревија представа буде задовољство и онима који гледају и онима који изводе представу. Та позоришта која нам гостују долазе и без зараде, само да се покрију трошкови. Ми немамо буџет за ово и некако ћемо се изборити, али се трудимо да на вратима позоришта пружимо руку деци и кажемо добро дошли у позориште – рекла је Љиља.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.