početak GRADSKAINFO DIVIDENDE ZA GAS?

DIVIDENDE ZA GAS?

od nedelja
486 pregleda

Позитивно Ужице открива

 Дивиденде 30 милиона

Како сазнајемо, први пут ове године, од када је град Ужице акционар у Акционарском друштву Ужице – гас, биће донета одлука да се подели дивиденда, као резултат остварене добити у протеклих осам година у овом акционарском друштву. Укупан износ дивиденде који треба да буде подељен, према учешћу у акционарском капиталу, износи око 30%. Укупан износ је око 110 милиона динара, тако да град Ужице очекује приход у износу од преко 30 милиона динара. Из покрета Позитивно Ужице захтевају да сваки динар од 30 милиона који буду додељени по овом основу, буде уложено у смањење аерозагађења у нашем граду, јер су, како кажу у овом покрету, својевремено грађани Ужица у гасификацију издвојили 7 милиона евра својих прихода.
– Подржавамо најаву да ће цена прикључка гаса бити смањена за 50% и износиће негде око 500 евра, али такође сматрамо да не смеју бити оштећени ни они грађани који су међу првима показали одговорност и платили прикључак за гас. Они не би смели да буду кажњени тиме што су платили пуну цену, а таквих је у нашем граду око 350 – истичу у покрету Позитивно Ужице.

Где су паре од еко таксе?

Иако су до сада више пута тражили од локалне власти да јавно, на сајту града, објави на шта је потрошен новац од еколошке таксе коју су грађани и привреда платили, до данас се, кажу у покрету Позитивно Ужице, то није десило.
– Постоји бојазан да се новац од еколошке таксе користи за неке друге намене. На седници градске Скупштине 23. децембра донета је одлука да се еко такса плаћа преко СОН-а, почев од јануара ове године. Да локална власт не поштује сопствене одлуке које је донела Скупштина, могу се уверити и грађани Ужица, ако погледају своје признанице СОН-а на којима се обавештавају да ће плаћати еко таксу, а те обавезе нема. Поставља се питање да ли ће локална власт наплаћивати камату грађанима када им на признаници за неки следећи месец буде фактурисан и јануар, или фактурисано више месеци у зависности од тога када ће почети ова одлука да се примењује.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.