početak GRADSKA Ђетиња као инспирација

Ђетиња као инспирација

od nedelja
610 pregleda

ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
На Дан заштите животне средине у Скупштинској сали Града Ужица додељене су награде на првом градском фото и литерарном конкурсу, који је расписао Савет за заштиту животне средине – Зелени савет. На фото конкурсу на тему “Моје скривено место у клисури“ прво место освојила је Марија Станковић, друго Ана Ђуричић и треће место Милош Јаковљевић. На литерарном конкурсу за ученике од петог до седмог разреда на тему „Шапнула ми Ђетиња тајну из клисуре“ прво место освојила је Мина Јанковић из ОШ “Нада Матић”, друго Марта Тодоровић из ОШ „Алекса Дејовић“ и треће место Вељко Рајић из ОШ Стари град.
Према речима већнице за екологију Дуње Ђенић на фото конкурс се јавило само осам аутора, док је на литерарном конкурсу било пријављено 49 ученика. Већница је рекла да су конкурси у циљу афирмације и обележавање важних датума, начин да се истакне еколошки проблем и да утичемо као појединци колико можемо да допринесемо њиховом решавању.
– Важно је да се у што већем броју укључимо и покушамо да минимизирамо те проблеме – рекла је Дуња Ђенић.
Победница фото конкурса Марија Станковић каже да воли аматерски да фотографише природу, да ју је на конкурс пријавила другарица и да није очекивала награду.
-Ђетиња ме увек инспирише и испуњава ме сваки одлазак у природу, као и љубав према фотографији – рекла је Марија Станковић.
Сви награђени су добили по књигу, док су првонаграђени добили и скулптуре, које су направили ученици Уметничке школе. Награде су уручили Радован Баја Вујовић, ужички фотограф, и Јелена Божовић новинар из дописништва у Ужицу.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.