početak GRADSKA Долазе звезде југословенског фудбала

Долазе звезде југословенског фудбала

od nedelja
654 pregleda

ТРЕЋИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „СРБА СТАМЕНКОВИЋ“
У суботу 16. децембра у хали у Великом парку са почетком у 11 часова одржаће се трећи по реду Међународни меморијални турнир у малом фудбалу Србољуб Срба Стаменковић. На конференцији за новинаре одржаној у четвртак, 12. децембра, Драгољуб Костић, градски већник и представник Организационог одбора, најавио је да ће на турниру бити некадашње звезде југословенског фудбала, као и ужичког фудбала, али и фудбалери „Партизана“ и „Црвене звезде“. Ветеране „Будућности“ из Подгорице предводиће Дејан Савићевић, а играће Бранко Брновић, Божовић, Јановић. Из „Партизана“ долазак су потврдили Дарко Белојевић, Небојша Вучићевић, Дарко Тешовић, Милош Ђелмаш и Џевад Прекази, а из „Црвене звезде“ Куле Аћимовић, Милош Шестић, Перица Огњеновић, Станислав Караси, Владимир Петровић Пижон и Здравко Боровница.

Пре почетка турнира сви учесници меморијала ће претходно положити цвеће на гроб фудбалског аса који је преминуо у 40. години.
Говорећи о сећању на Срба Стaмeнковића, како је седамдесете године почео да игра мали фудбал, три на три, на мале голове, и да је Србова екипа тада била непоражена, Костић је навео да је Стаменковић са 16 година у ужичкој “Слободи“ стекао статус првотимца, а 1975. године отишаи Црвену звезду. Србо је после шест година отишао у Америку и ту се посветио малом фудбалу. По завршетку каријере се вратио у Ужице, а 1996. године је трагично преминуо.


Његов брат Иван Аћимовић на конференцији за новинаре у своје име и име породице се захвалио организаторима и свим учесницима турнира.
– Породица је пуна среће и драго нам је што се Ужичани и сви остали учесници турнира после толико година сећају Срба – рекао је Иван Аћимовић.
Турнир су подржали ФК „Слобода“, ЈП „Велики парк“, Град Ужице, хотел „Палисад“ центар „Чигота“, општина Чајетина и хотел „Зеленкада“.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.