početak GRADSKA Прославила 42 године постојања

Прославила 42 године постојања

od nedelja
859 pregleda

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА
Висока школа струковних студија у Ужицу у четвртак, 7. децембра 2017. године, свечаном академијом обележила је 42 године постојања. За тај период школа је доживела бројне трансформације. Од некадашње Школе ученика у привреди (ШУП), које је била двогодишња, постала је Виша, а сада Висока школа.
Директорка Ивана Ћировић рекла је да ова школа недавно променили име и акредитовали студијски програм и у медицинском пољу.
– Некада је ово била само техничка школа и имала је металуршки, машински грађевински одсек. Касније је акредитована за студијске програм и у ДХ пољу, (друштвено-хуманистичке науке), менаџмент и туризам. Сада смо кренули у треће поље, то је медицинско и здравствена нега. Имамо све услове да прерастемо у академију струковних студија, а академија ће нам омогућити да добијамо средства за примењене истраживачке пројекте – рекла је директорка и оценила да је прошла година била доста успешна, са пуно рада, али и доста добрих резултата.


Сада имају четири потпуно нова студијска програма: здравствена нега, унутрашња архитектура, прехрамбрена технологија и безбедност здравља на раду.
– У плану су нам кратки програми које предвиђа Закон о високом образовању. То ће највероватније бити пословне комуникације или финансије, банкраство, урбанизам, али отом-потом, то су неки планови за наредну годину – рекла је Ивана Ћировић.
Висока школа струковних студија има 280 буџетских места и сва су попуњена, а нису се уписивали самофинансирајући студенти само на основне струковне студије, уписивали су се студенти и на специјалистичке и мастер студије. Директорка је додала да, имајући у виду број школа и број деце, више је него задовољна бројем уписаних студената.


На свечаној академији ове године први пут је промовисан електронски студентски часопис, који је ретроспектива рада школе, студената и њихових професора. Приказан је и филм о школи, који су радили студенти мултимедије, уручене су захвалнице и јубиларне награде за запослене. Под мотом „Најбоље за најбоље студенте“ награђена су два студента друштвено- хуманистичких наука и два студента са техничко-технолошког поља. Новчане награде за њих је обезбедила фирма „Пан пан“. Такође новчане награде, али у мањем износу, добили су сви добри дипломирани студенти прве и друге године, и специјалистичких студија, укупно 27 студената. Усвојен је и нови лого школе, који су радили студенти. На конкурс за графичко решење новог логоа школе пријављено је 40 радова, а „Академска капа“ је победила.

З. Г.

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.