početak GRADSKA Глумци дочекани овацијама у ужичком биоскопу

Глумци дочекани овацијама у ужичком биоскопу

od nedelja
737 pregleda

ples u tami

ГЛУМЦИ “ИГРА У ТАМИ” ПРЕД УЖИЧКОМ ПУБЛИКОМ
Пред публиком која је скоро напунила биоскопску салу после пројекције филма “Игра у тами” поклонили су се Тамара Драгичевић, која је играла главну женску улогу Аску, продуцент и глумац Вук Костић који је глумео лика Обрада и глумци Игор Дамњановић у улози Фадиља и Миодраг Радоњић у улози Луиђија. Дочекани су са овацијама и бурним аплаузом.
Сви чланови екипе су одушевљени биоскопском салом и публиком.
– Сала је дивна, дивна је публика и некако најгласнија и најодушевљенија. Било је пуно младих људи са којима смо се сликали, дружили се са децом и омладином, а то јесте наша циљна група. Било је и родитеља са децом и бака, и, колико смо приметили, сви су били одушевљени – рекла је Тамара Драгичевић.
На питање да ли јој је било тешко да се уживи у улогу жртве, девојке која стрепи о њеној даљој судбини, Тамара каже да јој није било лако.
– Није лако одиграти овакву улогу, јер је тешко одиграти жртву и неког пасивног лика који трпи радњу. Мени је дало на тежини, јер је Аска особа која је заробљена и бори се за живот, а за то време плеше, јер тако осећа ту слободу. Било ми је врло интересантно, и тешко, и лепо док сам снимала филм и играла у представи. Овај филм би требало да сви погледају, јер ово није филм који само гура прст у оку и да само вичемо: пазите, пазите, већ је то и једна љубавна прича у тим околностима, али страшна љубавна прича. И поред те озбиљности, људи се ипак смеју – рекла је глумица.

ples u tami 2

Она каже да јој ова улога дође као прекретница у њеној каријери.
– Ово је била значајна улога у мојој каријери после свих тих блесавих, шашашвих и комичних улога, које су људи могли видети на телевизији. После две године, ова улога је дошла да уозбиљи моју каријеру и због тога ми је много драго. То је једно чаробно искуство – рекла је Тамара.
Ова јој је улога значајна, јер шаље веома значајну поруку девојкама, нарочито онима које траже посао преко огласа.
– Свака девојка може да постане Аска, ако нема довољно опрезности. То је и тема и мотив овог филма, треба да скрене пажњу девојкама да буду опрезне, да их дирне и да схвате да ово може свакоме да се деси. Ласкање се дешава свим девојкама. Када чује да јој неко нуди посао на мору, а ако буде гледала овај филм, подсетиће је да буде опрезна, обазрива и да не треба олако прихватити такве понуде – закључила је Тамара и додала не познаје ниједну девојку која је доживела овако нешто, али да је пре годину дана чула причу о једној, које, на жалост, нема више.
Глумац и продуцент филма Вук Костић, који има улогу Обрада и за кога је рекао да је Обрад најљигавији и најлуђи човек кога је играо, који је уједно и кокаински зависник и наркоман, који не мари ни за свој, а камоли за туђи живот и не преза ни од чега, казао је да му није било тешко да уђе у његов лик.
– Играти негативца увек је занимљиво, бар за мене, јер ја много волим овај мој посао. Да не радим ово, не знам где бих могао унети ту моју креацију, како да је каналишем. За безобразне момке у глуми све је дозвољено, јер за негативце нема правила. Дивно смо се проводили током снимања – казао је Вук.
За филм каже да је дошао у право време.
– Нисмо се трудили да будемо модерни, ми једноставно пратимо време, шта се догађа. Ми смо само хтели да укажемо на неке ствари које се евидентне, али модеран човек нема времена да се бави тим стварима. А то је све васпитање. Ми нисмо хтели да Аска има позадину, јер овако нешто може свакоме да се деси. Ово је један породичан филм и прилагођен је и за старију децу. Иако је тема секс трафикинг, нема бруталних сцена силовања, нити секса. Јесте да има доста псовки, али то имамо и у свакодневном животу – рекао је Вук.

vuk kostič

О самој продукцији Вук Костић каже да је опште познато да је у Србији јако тешко снимити филм.
– Гледаоци у Србији нису ни свесни колико је тешко бити продуцент, на какве препреке и барикаде на том путу наилазите. На конкурсу Министарства културе нисмо прошли, па смо направили филм без њихове подршке. Потом смо снимљен и монтиран филм приказали Филмском центру Србије, који нам је веома помогао у пост продукцији филма. Бити глумац, то је господски посао. Научиш текст, знаш коме се обраћаш и то треба да изнесеш на најбољи могући начин. Посао продуцента је, са друге стране, ужасно напоран и одузима много више времена. Ја сам се толико уморио од тога, али ми је на памети увек био крајњи циљ, а то је наша премијера и због тога сам све те потешкоће оставио иза себе. Сарадња на представи са Југом је текла лако и потпуно природно, никада није било мимоилажења, па је потом рад на филму био још лакши и без икаквих проблема – рекао је Вук.
Филм је тек кренуо са приказивањем у бископским салама и према речима гостију, позитивно су изненађени ситуацијом на терену, јер је доста људи гледало филм.
„Игра у тами“ је љубавна прича мотивисана приповетком “Аска и вук”, Нобеловца Иве Андрића. Вук (Виктор Савић), огрезао у прљаве послове – трговину женама, окрутан и немилосрдан, увлачи Аску (Тамара Драгичевић) у своје канџе, захваљујући добро разрађеној мрежи секс трафикинга. Својим плесом и лепотом Аска успева да у Вуку пробуди љубав, човечност, али и сан о естради и бољем животу. Вук по први пут спознаје љубав, која га из корена мења.

aska i vuk

Поред тога, филм „Игра у тами“ је друштвено ангажован филм, који ће отворити очи широј јавности за проблеме какви су трговина људима и присилна проституција. Филмска прича заснована је на обимном материјалу који се бавио истраживањем ових социјалних проблема.
Поред Виктора Савића, Тамаре Драгичевић, Вука Костића, Игора Дамњановића и Миодрага Радоњића, глуме и Борка Томовић, Владица Милосављевић, Ненад Ненадовић и Срђан Малетић, а редитељ филма је Југ Радивојевић.
У ужичком биоскопу филм се емитује од 12. до 18. новембра, у терминима од 20 и 21 час.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.