početak SATIRA Град позвао волонтере да направе аеродром Поникве

Град позвао волонтере да направе аеродром Поникве

od nedelja
764 pregleda

ponikve 2

АГЕНЦИЈА ЕРЦОВ ЈАВЉА:
-Упркос датим обећањима, реконструкција Аеродрома Поникве није се нашла у плановима нове Владе Србије, па су ужичке власти одлучиле да позову волонтере и замоле их да својим радом ставе овај аеродром у функцију. Добар одзив Ужичана, који су узели учешће у акцији чишћења Старог града, показао је да овакав ангажман грађана може донети значајне резултате.
– Обећали смо да ћемо Аеродром ставити у функцију и то ћемо и урадити. Надали смо се да ће Влада Србије помоћи у томе, имали смо уверавања са највишег места да ће овај пројекат бити убрзо завршен, али се испоставило да нема довољно новца за ту намену, каже Петар Благојевић, члан градског већа. – Ипак, нећемо одустати, већ ћемо позвати наше суграђане да волонтерски изграде аеродром и пратећу инфрастуктуру. Видели сте да је акција чишћења старог града имала одличан одзив, па не сумњам да ће тако бити и у овом случају. Овим путем бих позвао све наше грађане који се разумеју у архитектуру, грађевинарство, авијацију, да нам се јаве и заједнички израде пројекат аеродрома. Потом ћемо позвати све они који могу и желе да узму учешћа у изградњи, да изађу на терен и помогну у извршењу радова. Неко ће мешати малтер, неко гурати колица или носите блокове, у сваком случају, биће посла за све. Са наше стране, градска власт ће обезбедити сендвиче и освежење за све волонтере, обећава он.
Волонтерски рад и резултати који су на овај начин постигнути инспирисали су и челне људе Ужица да се одрекну својих зарада и свој посао убудуће обављају без икакве надокнаде.
– Мислим да је неопходно да се солидаришемо са нашим суграђанима и покажемо да смо спремни да делимо њихову судбину. Сви већници, на челу са градоначелником Петковићем, ће свој посао до краја мандата обављати волонтерски, без икакве материјалне надокнаде. Једини трошак који ће градска каса имати, кад су функционери у питању, биће дневнице приликом обиласка радова, гориво за службене аутомобиле и пословне ручкове, на којима ће се анализирати резултати постигнути оваквим волонтерским приступом, закључио је Благојевић.

Бојан Савић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.