početak GRADSKA Грађани су већ навикли на нас

Грађани су већ навикли на нас

od nedelja
528 pregleda

17. УЛИЧНА ПРОДАЈА ЦВЕЋА „ЈЕФИМИЈЕ“
У суботу, 26. маја 2018, Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке “Јефимија” организовало је седамнаесту хуманитарну уличну акцију “Цвет који живот значи”.
У овој акцији, чланице су на неколико тезги у граду продавале дворишно цвеће. Председница Саветовалишта Славица Симић рекла је да су Ужичани већ навикли да се ова акција организује последњег викенда у мају.
– Иако су људи у поприличној кризи ми имао срећу да сваке године продамо сво цвеће. Цвеће смо добили од ЈКП „Биоктош“ и Ирене Савић из Горјани, а акцију су још подржали и Министарство здравља Републике Србије, Здравствени центар и Општа болница Ужице, Град Ужице и Друштво за борбу против рака. Ту су и наши стални пријатељи “Блу Мун“, “Јединство”, локални и регионални медији и други добронамерни хумани људи – рекла је Славица Симић и нагласила да саветовалиште постоји 19 година.


Према њеним речима, најважније је да у Златиборском округу од 2000. године постоји тенденција пада смртности од рака дојке.
– Званични подаци показују да је 2014. године смртност у нашем округу била за читавих 8 посто мања у односу на централну Србију. То значи да на сваких сто жена, код нас преживи њих осам више. Све је то резултат наших заједничких напора којима је допринела и ова улична акција – рекла је председница „Јефимије“.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.