početak GRADSKAINFO И даље је у моди равна коса

И даље је у моди равна коса

od nedelja
691 pregleda

СУГРАЂАНКЕ: БОЈАНА ДРАГУТИНОВИЋ, ФРИЗЕРКА
Бојана Драгутиновић и Јелена Тошић су се пре шест година одважиле и отвориле свој фризерски салон у Улици Ужичке републике. Кренуле су скоро без ичега, имале су само знање и спретне руке.
– Јелена и ја смо радиле заједно у једном салону. Она је занат учила у Београду, а ја у Ужицу. Газдарица код које смо радиле, преселила је салон и онда је остала могућност да једна од нас две остане код ње, а друга без посла. Али, нас две смо одлучиле да отворимо свој салон. Лепо смо се слагале и уклапала се у посао. Није било лако у почетку, првенствено што смо биле младе. Требало је набавити сву опрему, имало је доста улагања, а нас две без искуства у вођењу салона. Ипак смо без ичије помоћи кренуле у посао. Први циљ нам је био да стекнемо муштерије. И стварно, почетак није било лак, јер је било доста салонa, велика конкуренција – рекла је Бојана.
Тих првих годину дана, док их многи нису упознали, док се нису упознали са њиховим радом, каже Бојана, било је доста бриге.
– Али, с временом је дошло све на своје место, стекле смо сталне муштерије и сада ништа не бих мењала. Сада нам долазе углавном млађе девојке и млади мушкарци. Има и старијих жена, али много ређе – каже Бојана.


Док је партнерка тренутно на одмору, Бојана ради по цео дан. Стиже да младим суграђанкама испуни све жеље.
– И даље је хит равна коса. Око 60 посто њих које долазе овде траже такве фризуре. Затим ту су и локне, а када су свадбе и весеља, кикице су у тренду, пунђе, мада има и других разних фризура. Такође, и бојење косе, шатирање и мешање боја је веома актуелно. Има и необичних захтева. Неке девојке траже боје од азурно плаве, љубичасте, па и зелене, а у последње време је и жута популарна. Колегиница Јелена обожава да комбинује те боје и да ради такве фризуре. Наше девојке су одлучне, мада има и оних, које нису сигурне, па питају нас за мишљење. Када се препусте нама, углавном буду задовољне – каже наша саговoрница.
Она објашњава да многе девојке долазе са фотографијама познатих певачица и глумица које су актуелне.
– Оне те фризуре замисле на својој глави и често не греше. И када направимо такву фризуру, углавном су све задовољне тим бојама. И старије даме знају шта желе, ретко када се премишљају, али 99 посто њих буде одушевљено. Код њих је првенственo класична фризура. Девојке, ако се нe шатирају, воле ту равну дугу косу, мада у последњих пар месеци се поново враћа „боб“ фризура, па и шишке су поново актуелне. Мада мислим да су локне и даље врхунац фризуре – додала је Бојана и каже да је у последње две године све више у моди бријање главе са једне стране.
Да би биле стално у тренду, прате све новине у свету фризура преко часописа, интернета, али и често посећују и семинаре.
– Баш сада, 26. новембра, у Нишу, пошто радимо са „Субрином“, који пар пута годишње одржавају семинаре, биће још један семинар. Увек дођу добри мајстори и може да се од њих доста научи око бојења косе, шишања, намештања фризура. Сигурно ћемо отићи, иако буде новина пренећемо их нашим муштеријама – каже Бојана.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.