početak GRADSKA Iz Čikaga u Užice

Iz Čikaga u Užice

od nedelja
2,K pregleda

Košarkaška pojačanja iz Amerike
Ovih dana put Užica iz Čikaga će krenuti grupa mladih, perspektivnih košarkaša, kao značajno pojačanje KK “Sloboda”. Saša Turović, potpredsednik Kluba, ispunjava još jedno obećanje, koje je dao kada je u ovaj tim uložio sredstva. Ulazak u KLS podrazumeva i kvalitetniju ekipu, a pojačanja iz Amerike, zajedno sa domaćim talentima, ovom timu, uz mnogo zalaganja i truda, može garantovati uspeh.
Polovinom avgusta počinju pripreme za novu sezonu, a do tada će u Užice stići 4 igraca iz Amerike, koji su potpisali ugovor sa upravom Sportskog drustva, voljni da svoj talenat izbruse među srpskim košarkašima, a karijeru, makar za izvesno vreme, nastave u Srbiji. Jedan od njih je Johnny Wolf, iz Čhicaga, koji je posle nekoliko različitih ponuda, kao dobar korak u svojoj karijeri izabrao tim iz Užica.
“Imao sam razgovore sa nekoliko klubova, ali, posle ozbiljnih razgovora sa mojim agentom, trenerom KK Sloboda, upravom kluba, doneo sam odluku da na godinu dana igram za užički tim. Potpisao sam ugovor i za koji dan krećem u tu novu avanturu, za koju verujem da će biti važna u mojoj košarkaskoj karijeri. Znam za kvalitet košarke u Srbiji, za mene će biti dragoceno to evropsko iskustvo, a verujem Upravi kluba, treneru, i uveren sam da ću se odlicno snaći među ostalim članovima tima. Na ovu moju odluku novac nije presudno uticao, jer sam veće svote mogao dobiti u Americi, ali mislim da je ovo pravi potez, biću više u igri, što će biti dragoceno iskustvo i veliki korak u mojoj karijeri. Igrao sam za Division One IAC koledž košarkaškog tima iz Mizurija, a evo uskoro ću biti u prvoj srpskoj ligi.”
Iako nije mnogo znao ni o Srbiji ni o gradu u koji odlazi, naoružao se informacijama, uz očekvianja da će biti dobro prihvaćen, uprkos jezičkoj barijeri.
“Da, pomalo me je strah od toga sto ne znam srpski jezik, ali igrači i trener govore engelski, pa sam siguran da neće biti problema sa sporazumevanjem. Moja najveća nada je da ćemo pobeđivati i napredovati na tabeli, ostati u ligi, igrati važne turnire. Imam podršku porodice i prijatelja, a daću sve od sebe da ovo bude uspešna godina i za mene i za klub i da ću svakako steći nove prijatelje.”
Saša Turović, biznismen iz Čikaga, ne krije zadovoljstvo zbog potpisanih ugovora i očekuje da se igrači odlično uklope u novi tim.
“Kada smo ušli u Prvu ligu rešili smo da nećemo biti topovsko meso za velike klubove, nego ćemo stvoriti tim koji se može ravnopravno  nositi sa favoritima iz Lige. I evo, to se sada i realizuje, momci će stići na pripreme, sve smo radili po planu, u dogovoru sa trenerom Vladimirom Lučićem. KK Sloboda ima sjajne igrače, ali su pojačanja neophodna, kako bi se ravnopravno suprotstavila jakim klubovima, a na taj način će privlačiti mlade igrače iz Užica, okoline, Srbije. KLS zahteva i veće angažovanje Uprave, grada, i mi zaista od svih imamo značajnu podršku. Ja planiram da ulozim 100.000 dolara za godinu koja dolazi, a uz sredstva od grada i drugih sponzora, biće to značajna suma za stvaranje kvaliteta i očuvanje ugleda užičke košarke.” – kaze Turović.
Branko Palikuća, Užičanin, biznismen iz Čikaga, takođe zainteresovan za uspeh užičke košarke, veruje da je dovođenje pojačanja iz Amerike pravi potez.
“Svi se slažemo sa idejom da u stvari KK Sloboda treba da bude sportsko društvo, škola košarke, koja će iznedriti mnoge talente u različitim kategorijama, i to če se i desiti, ali za prvu godinu u KLS je potreban snažan tim, što će sa ovim pojačanjima biti izvodljivo. Saša ozbiljno radi na gradnji sportskih mostova između Užica i Čačka, što je do skoro bilo nemoguće, a evo sada smo svedoci da se dobrom voljom mnogo toga može i uspeti. Sigurno ce pojačanja pomoći klubu da postigne značajne pobede, a tako će rasti i ugled Kluba i želja mladih da u njemu igraju. Svakako bih voleo da, ako budem u Užicu, prisustvujem nekim utakmicama. Košarka je moja ljubav.” –kaze Palikuća.
Saša Turović na kraju dodaje zahvalnost za podršku koju dobija od grada, dvorane Veliki park, fabrike “Prvi Partizan” i mnogih drugih koji klub pomažu.
“Želim da izrazim duboku zahvalnost i nedavno preminulom advokatu Draganu Popoviću, prijatelju i potpredsedniku kluba, koji je svesrdno i bez ostatka pomagao, a koji nas je na žalost iznenada napustio. “ – dodaje Turović.

ekskluzivno iz Čikaga za Užičku nedelju – Mila Filipović

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.