Друго место на профи турниру

НИКОЛА ФИЛИПОВИЋ
Ужички кик боксер Никола Филиповић на свом првом професионалном мечу одржаном 26. јула у Прагу освојио је друго место.
– Пре месец и по дана преко мог клуба добио сам понуду да учествујем на том турниру у Прагу и уз консултацији са тренером прихватио сам учешће. На турниру се такмичило осам најбољих бораца. Радило се на испадање, значи победник је пролазио. Имао сам три меча за два и по сата. Први меч сам имао против бразилског борца, други против једног великог Чеха, кога сам такође победио, и трећи меч против домаћина, момка из Прага, и од њега сам изгубио. Резултат је био 2:1 за њега, а у питању су биле нијансе. Био је то веома тесан меч – рекао је Никола за Ужичку недељу.
Двадесетдвогодишњем Николи ово је био први професионални турнир, док су његови ривали искусни борци.
– Први меч је био против Бразилца који иза себе има преко двеста аматерских борби и преко десет професионалних мечева. То је баш завидно искуство. Био је и на светском првенству у боксу. Други меч је био против једног великог Чеха, који је имао око 140 кг и био висок преко два метра. То је био веома напоран меч и он ме је потпуно исцрпео. Финале сам радио против тог момка из Прага. Он је нешто мало крупнији од мене, а иза себе има преко 30 профи мечева и у њега много улаже. На мајици је имао осам спонзора и са тимом људи је ушао у ринг, тренери, лекари, физиотерапеути. Баш се доста улаже у њега, јер је велики потенцијал. Меч је био баш узак. Он други меч скоро да и није радио. Завршио га је нокаутом у првом минуту, тако да је био одморнији од мене. Изгубио сам за нијансу. Њега сам успео чак да у првој рунди бацим у нокдаун – рекао је Никола и додао да је то било једно лепо искуство.
У овој години је освојио првенство државе и био је други на светском купу. На светском купу је у борби поломио кост на стопалу, али је ипак победио. Међутим, са таквом повредом ушао је у финалну борбу и изгубио.
– На светском купу сам у полуфиналном мечу сломио кост у стопалу. Тако повређен радио сам меч у финалу и ту су ми узели победу. Том мом противнику из Украјине су дали победу, а то исто сматрају и моји тренери. После проглашења, његов тренер ми је пришао и дао златну медаљу, неку њихову, што је баш леп гест – рекао је Никола.
Ове године чекају га још два такмичења.
– Као репрезентативац Србије учествоваћу на Европском купу средином октобра и на европском првенству, које ће бити крајем октобра и које је главно такмичење у овој години. Очекујем позиве за нове профи мечеве и вероватно ћу неки прихватити, јер једино они доносе неку зараду – додао је млади успешни кик боксер.
Он се захвалио фирми „Златиборац“, која му је омогућила припреме, а за његову одличну кондицију су заслужне и припреме у Бугарској.
– Да будем у одличној форми утицало је и то што сам био са репрезентацијом седам дана на припремама у кик бокс кампу у Бугарској, где је учествовало 1.600 бораца и тренера из целог света – захвалио се Никола.
Што се тиче факултета (ДИФ), рекао је да је одслушао и дао неке испите четврте године, а неке ће због такмичења, али и посла тренера у клубу, пренети за наредну годину.

З. Г.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.