početak GRADSKA Друго место на профи турниру

Друго место на профи турниру

od nedelja
970 pregleda

НИКОЛА ФИЛИПОВИЋ
Ужички кик боксер Никола Филиповић на свом првом професионалном мечу одржаном 26. јула у Прагу освојио је друго место.
– Пре месец и по дана преко мог клуба добио сам понуду да учествујем на том турниру у Прагу и уз консултацији са тренером прихватио сам учешће. На турниру се такмичило осам најбољих бораца. Радило се на испадање, значи победник је пролазио. Имао сам три меча за два и по сата. Први меч сам имао против бразилског борца, други против једног великог Чеха, кога сам такође победио, и трећи меч против домаћина, момка из Прага, и од њега сам изгубио. Резултат је био 2:1 за њега, а у питању су биле нијансе. Био је то веома тесан меч – рекао је Никола за Ужичку недељу.
Двадесетдвогодишњем Николи ово је био први професионални турнир, док су његови ривали искусни борци.
– Први меч је био против Бразилца који иза себе има преко двеста аматерских борби и преко десет професионалних мечева. То је баш завидно искуство. Био је и на светском првенству у боксу. Други меч је био против једног великог Чеха, који је имао око 140 кг и био висок преко два метра. То је био веома напоран меч и он ме је потпуно исцрпео. Финале сам радио против тог момка из Прага. Он је нешто мало крупнији од мене, а иза себе има преко 30 профи мечева и у њега много улаже. На мајици је имао осам спонзора и са тимом људи је ушао у ринг, тренери, лекари, физиотерапеути. Баш се доста улаже у њега, јер је велики потенцијал. Меч је био баш узак. Он други меч скоро да и није радио. Завршио га је нокаутом у првом минуту, тако да је био одморнији од мене. Изгубио сам за нијансу. Њега сам успео чак да у првој рунди бацим у нокдаун – рекао је Никола и додао да је то било једно лепо искуство.
У овој години је освојио првенство државе и био је други на светском купу. На светском купу је у борби поломио кост на стопалу, али је ипак победио. Међутим, са таквом повредом ушао је у финалну борбу и изгубио.
– На светском купу сам у полуфиналном мечу сломио кост у стопалу. Тако повређен радио сам меч у финалу и ту су ми узели победу. Том мом противнику из Украјине су дали победу, а то исто сматрају и моји тренери. После проглашења, његов тренер ми је пришао и дао златну медаљу, неку њихову, што је баш леп гест – рекао је Никола.
Ове године чекају га још два такмичења.
– Као репрезентативац Србије учествоваћу на Европском купу средином октобра и на европском првенству, које ће бити крајем октобра и које је главно такмичење у овој години. Очекујем позиве за нове профи мечеве и вероватно ћу неки прихватити, јер једино они доносе неку зараду – додао је млади успешни кик боксер.
Он се захвалио фирми „Златиборац“, која му је омогућила припреме, а за његову одличну кондицију су заслужне и припреме у Бугарској.
– Да будем у одличној форми утицало је и то што сам био са репрезентацијом седам дана на припремама у кик бокс кампу у Бугарској, где је учествовало 1.600 бораца и тренера из целог света – захвалио се Никола.
Што се тиче факултета (ДИФ), рекао је да је одслушао и дао неке испите четврте године, а неке ће због такмичења, али и посла тренера у клубу, пренети за наредну годину.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.