početak KULTURA Izložba Nene Kovačević

Izložba Nene Kovačević

od nedelja
793 pregleda

NENA I COPI

ИЗЛОЖБА НЕНЕ КОВАЧЕВИЋ

Костим ти је одличан!

Изложба слика и радова костимографа Народног позоришта Ужице Снежане Ковачевић одржана је у периоду од 20. до 26. јула 2015. у Галерији “Чигота”.
Снежана Ковачевић је аутор костима за више од 200 представа у матичном театру и позориштима региона. Поред тога је била сценограф за двадесетак представ а и бави се педагошким радом. Уметник особеног дара и израза спаја историско наслеђе и савремене модне тенденције у нов производ који носи заштитни знак – Снежана Ковачевић.

Изложбу је отворио и присутне поздравио Момчило Мурић – Чопи, легенда града Ужица и ужичког позоришта
Присутне је поздравио Чопи, легенда град Ужица и ужичког позоришта
Драги посетиоци,
Добро вам ово топло Златиборско вече и добро дошли на, још једну у низу многобројних самосталних изложби наше цењене костимографкиње Снежене Нене Ковачевић.
Неуморни пратилац, који не зна за одмор већ дуго година, вечерас излаже само мали део свог огромног стваралачког опуса, са жељом да нам дочара сву лепоту ове уметности.
Снежана Нена је јединствена по много чему. Много пута награђивана, уз истицање последњег признања – прстен са ликом Јоакима Вујића за свој рад и, оно што посебно импресионира код ње, је стварање предивних костима по принципу : ПАРА НЕМА – СНАЂИ СЕ! Све су ређе прилике да се костимограф размаше, размашта и при том има велики буџет.
Мирне душе могу да кажем да је Нена постала експерт из те области. Наша дугогодишња сарадња је нешто што прија, јер ми глумци знамо да нас Нена добро познаје и да ће све учинити да се добро осећамо у њеним костимима.
Али, постоји и моменат када глумац не воли похвалу на рачун костима. Знате ли када је то??? Па то је, када после одигране представе, глумац тражи одговор на питање : „ Какав сам био (била)?“ А саговорник каже: „ Костим ти је одличан!!!“
Уз малу шалу желим да Вас позовем да погледате Ненину изложбу!
Хвала!

IMG_3425

IMG_3429

IMG_3436

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.