početak GRADSKA Јабланички гранит испред Скупштине града

Јабланички гранит испред Скупштине града

od nedelja
542 pregleda

БЕОГРАД СЕ СЛОЖИО
У понедељак, 20. јуна, почели су радови на платоу испред зграде Скупштине града. Према речима Милоја Марића, начелника Пете градске управе, уређење плато ће коштати око 23,8 милиона динара са ПДВ-ом, од којих је 10,3 милиона динара обезбеђено на конкурсу Министарства културе „Градови у фокусу“, а око 15 милиона из буџетских средстава Града. Укупна површина која ће се реконструисати је 1.500 квадрата, од чега ће 1.400 квадрата бити камене површине, а обухватиће део све до Улице Петра Ћеловића и део преко пута „Паласа“, докле је зграда. Рок за завршетак радова је 90 дана.


– Плато ће бити израђен од гранита и то претежно јабланичког и италијанског, који је светлије боје. Биће и зелених површина, биће малих измена око степеништа, а остали део до улице и паркинг ће остати исти. За гранит смо се определили јер је архитекта тако предвидео, а менаџмент града се сложио, а имали смо и консултације са Београдом, који су се сложили са предлогом. Гранит јесте три пута скупљи, али је толико и квалитетнији. Испод ће бити армирани бетон – рекао је Марић и додао да је извођач радова ужичка фирма „Стабил про“, која ће имати још три своја подизвођача, једну фирму из Чачка и две из Ужица, које ће радити гранит, електрику и зеленило.
Марић је још рекао да је Град пре почетка радова одрадио значајан део посла са републичким и градским јавним предузећима, имајући у виду да су многи водови смештени испод овог платоа.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.