početak GRADSKAINFO Lekar u izolacionoj ambulanti odlučuje

Lekar u izolacionoj ambulanti odlučuje

od Redakcija nedelje
1,1K pregleda

Kako mnogi ovih dana na društvenim mrežama “tvrde” da testova nema, obratili smo se Zavodu za javno zdravlje Užice, kako bi dobili potpuniju informaciju, i evo odgovora:

Uzimanje brisa grla i nosa za sprovođenje PSR testa na korona virus (COVID-19) se sprovodi u izolacionim ambulantama u domovima zdravlja. U ambulante se mogu javiti osobe koje imaju simptome koji odgovaraju akutnoj infekciji respiratornog sistema: povišena temperatura, malaksalost, kašalj, otežano disanje, gubitak čula mirisa i ukusa i slično. Lekar u izolacionoj ambulanti na osnovu pregleda i po potrebi laboratorijske i radiografske dijagnostike, ukoliko proceni da postoji, postavlja sumnju na infekciju virusom COVID-19 i sprovodi uzorkovanje (uzimanje brisa grla i nosa) i ukoliko je osoba za bolničko lečenje upućuje je u OB Užice u COVID Centar odnosno infektivno odeljenje.

Testiranje na lični zahtev osoba koje putuju u inostranstvo sprovodi se u ZZJZ Užice zakazivanjem na telefone 064/85 77 529 i 064/85 77 540 i sa prethodno uplaćenim iznosom na odgovarajući žiro račun (dostupan na našem sajtu i sajtu RFZO) i dokazom o uplati dolaze u ZZJZ Užice u zakazanom terminu.

Spec.dr.med. Katarina Ristović

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.