početak SATIRA Лекари позивају грађане да на време закажу боловање које ће користити у време брања малина

Лекари позивају грађане да на време закажу боловање које ће користити у време брања малина

od nedelja
516 pregleda

– Сезона радова у малињацима већ годинама ствара проблеме здравственим радницима, па лекари апелују на грађане да већа сада почну са заказивањем боловања која ће користити у време бербе малина. Они се надају да ће овако избећи гужве у том периоду и олакшати бригу о осталим пацијентима –
– Сви знамо колико наших суграђана ради у малињацима и тако допуњава свој породични буџет, каже доктор Милета Костић. – То је јако напоран период за медицинске службе јер је потребно отворити велики број боловања у кратком року. Лекари и медицинско особље се тада налазе под великим стресом. Потребно је испоштовати процедуре,  установити праву дијагнозу која неће бити сумњива послодавцима или инспекцијама што нам одузима време потребно за лечење других пацијената.  Зато бих позвао грађане да већ крену са заказивањем боловања, тако нам олакшају посао и избегну беспотребне гужве, поручује овај лекар.
Др Костић истиче да последњих година има позитивних помака и да Ужичани своје боловање све чешће заказују и по неколико месеци унапред.
– Радови у малињацима свој пуни интензитет достижу крајем јуна и у првој половини јула. Већ неколико недеља ми се јављају пацијенти како би резервисали боловање за тај период. То је добар знак који показује да постајемо одговорнији према нашем здравственом систему, закључио је он и додао да он ове године неће користити боловање јер му је град убио малињак.

Бојан Савић (Ужичка недеља 986)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.