početak SATIRA Цијанобактерије одушевљене ужичким гостопримством

Цијанобактерије одушевљене ужичким гостопримством

od nedelja
500 pregleda

– Цијанобактерије које су се пре неколико године доселиле у језеро Врутци максимално користе све благодети овог краја, а као посебну вредност истичу гостопримство ужичана и градских власти –
-Није било лако донети одлуку о доласку у Врутке. Јако мало смо знали о ужичком крају, навикама људи и плашиле смо се да ћемо бити лоше прихваћене, признају цијанобактерије окупљене у једном заливу на Врутцима. – Време проведено овде, однос људи према нама, њихове навике и брига коју свакодневно показују како би нам омогућили што боље услове за за живот утицале су да одбацимо предрасуде и потпуно се сродимо са околином. Слушали смо и раније о ужичкој срдачности и традиционалном гостопримству, али заиста нисмо очекивали овако топао дочек. Обезбеђени су нам врхунски услови за раст, а становници Ужица и околине се својски труде да наш боравак овде учине што пријатнијим, истичу цијанобактерије и поручују да је останак у Врутцима постао део њиховог дугогодишњег плана и стратегије развоја.
Челни људи Ужица  кажу да је овај резултат плод стратешког планирања које као јасан циљ има добробит Ужица и свих његових грађана.
– Појава цијанобактерија у Врутцима јесте било својеврсно изненађење за све, али смо показали да умемо да створимо добре услове за њихов убрзан развој. За само неколико година, оне су постале пуноправан члан наше заједнице са тенденцијом даљег ширења и напредовања. Ужичани, предвођени градском влашћу, су још једном показали да знају како се дочекују гости и колико лако умеју да се сроде са њима. Сви верујемо да ће цијанобактерије још дуго остати код нас, а да ће лепа слика коју својим цветањем стварају на Врутцима обићи цео свет, рекао нам је један градски функционер.

Бојан Савић (Ужичка недеља 985)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.