početak SATIRA Захваљујући Николи Селаковићу, Ужице добија непотребан споменик

Захваљујући Николи Селаковићу, Ужице добија непотребан споменик

od nedelja
507 pregleda

– Никола Селаковић, саветник председника Србије уложио је велики труд и лични ауторитет како би Ужице добило потпуно непотребан споменик који ће красити кружни ток у овом граду. Статута Велика Србија биће израђена по моделу чувеног вајара Ђорђа Јовановића, а планирано је да буде откривена 1. новембра ове године –
– Искрено, није било лако изборити се да баш Ужице добије овај споменик. признаје Никола Селаковић. – У Србији постоји велики број градова којима статуа Велика Србија уопште није потребна и морао сам да жестоко да се борим како би га добио наш град. Ужице је мој родни град, јако сам везан за њега и његово грађане и трудим се да помогнем његовом развоју када год то могу. Постављањем “Велике Србије” на кружни ток Ужичани неће добити ама баш ништа, а њен значај по њихов живот ће бити апсолутно никакав, чиме показујемо да поштујемо своју историју и традицију, истакао је саветник председника и поручио да ће лично присуствовати откривању споменика и тако увеличати бесмисленост целе идеје.
У градској власти истичу захвалност Селаковићу на свему што је учинио како би Ужице добило овај споменик који нема готово никакве везе са његовом историјом.
– “Велика Србија” представља симбол помирења. По замисли Ђорђа Јовановића она у једној руци држи круну Карађорђевића, а у другој заставу Југославије. Сви знамо да Србија одавно није монархија, да се Југославије распала у крвавим ратовима, па она на тај начин мири две ствари које одавно не постоје и немају баш никакве везе са данашњим добом. Велика је част што ће баш наш град добити ову статуу бесмислене симболике и намене, истакао је Немања Нешић, заменик ужичког градоначелника у оставци која траје. Он је додао да ће град ову статуу платити тричавих 20 милиона динара, који су потпуно непотребни градском буџету и не могу се употребити за побољшање квалитета ваздуха, воде или услова живота у Ужицу.

Бојан Савић  (Ужичка недеља 987)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.