početak GRADSKAINFO LEPA AKCIJA

LEPA AKCIJA

od nedelja
955 pregleda

ВЛАДЕТИНА ЧЕСМА У МОКРОЈ ГОРИ

VLADETINA ČESMA

VLADETINA ČESMA

У суботу, 20. септембра, у Мокрој Гори отворена је Владетина чесма. Чесму је отворило Ловачко одружења „Алекса Дејовић“ и породица Владете Митрашиновић. Владета је био члан Удружења од 25. године до пред крај живота. Оставио је бројне трофеје које породица чува као успомену и бројне награде. Волео је лов и уживао у њему. Владета Митрашиновић је био добар ловац и домаћин. Чланови Ловачког удружења „Алекса Дејовић“ много пута су свраћали код њега и његове мајке Душанке кући која им је спремала оброке, дочекивала и и испраћала и они су баш поред Владетине чесме пролазили на Тару и у целу Мокру Гору у лов и ту му је била најдража чека. За то су његове колеге ловци баш ту и направили чесму посвећену њему.

vladetina cesma

– Владета је био много добар ловац иза себе је оставио много трофеја, много радних дневница и био је омиљен међу ловцима и друговима што се види и на данашњем збору, на ком су присутни његови пријатељи и колеге који су дошли да отворe чесму и да направe леп украс у његовом Оштрељу. Провео сам 25 година заједно са њим радећи и ловећи. Ни једну мрљу у животу није имао. Био је много поштен и добар. Иза себе је имао много фину и добру породицу. Његов недостатак се много осећа. На свим састанцима и ловним алцијама увек га помињемао, увек је у нашим мислим а и тако нам много недостаје. – рекао је његов колега Драган Миловановић.

У лов је водио и сина Младена који о тим тренуцима каже: – „Па било је добро. Ишли смо свуда. Обилазили све терене, али највише Мокру Гору. Ту је највише ловио и ту смо највише времена провели у лову. Мене је највише водио као малог са собом. До краја живота смо стално ишли заједно. Највише је ловио дивље свиње по Мокрој Гори. Ја сам лично највише ловио дивље свиње и срндаће и доста сам их уловио. Леп је осећај кад нешто уловим. Отац ме није грдио када промашим дивљач, али мало се љутио. Ја њему нисам узвраћао критике јер нисам имао прилику пошто је он ретко када машио.

CESMA 2

Чесму је свечано отворио потпредседник ЛУ „Алекса Дејовић“ Зоран Караклајић: – „Владета је овде оствавио младост, своје најлепше дане. Његови драги пријатељи, другови, ловци, који су са њим највише времена провели, кренули су од идеје да се спомен чесма направи, највећи део терета поднели и урадили, да се будуће генерације сећају. Ко год буде наишао овуда користиће воду, споменик ће видети, прочитаће и остаће за вечно да се помиње Владета. Ја желим да поздравим, пре свега, испред Ловачког удружења, групу ловаца коју су највећи допринос дали да се ово уради, да им се захвалим у име свих ловаца ЛУ „Алекса Дејовић“, да породици пожелим добро здравље, дуг живот, младост да настави да живи да се сећају, да помињу оца, деду и прадеду касније. Имаће чиме да се похвале и да шта испричају. Ја се свима који сте одвојили време да дођете данас овде да присуством увеличате ово отварање спомен чесме захваљјуем. Желим да сви навраћамо овде да се окуплљамо, наћи ћемо разлога да се скупимо, да поменемо да ово остане запамћено за сва времена.

Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Zeljko Ljubicic - Zeka 27. септембар 2014. - 18:49

Lepa cesma. Dolazicu po nekad. Obavesticu moje iz Mokre Gore da znaju. Pozdrav mojim Mokrogorcima, citaocima “Uzicke nedelje” i Toniju.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.