početak SPORT Uspeh Užičkih sportista

Uspeh Užičkih sportista

od nedelja
828 pregleda
Selektor Dragiša Drobnjak, i tri rukometaša, Rade Radojević, Srđan Tenić i Admir Duraković

Selektor Dragiša Drobnjak, i tri rukometaša, Rade Radojević, Srđan Tenić i Admir Duraković

Rukometna reprezentacija gluvih i nagluvih Srbije je u junu učestvovala na prvom Svetskom prvenstvu u rukometu, gde je osvojila bronzanu medalju. Ukupno je učestvovalo 10 ekipa, a naša reprezentacija je uspela da se u utakmici sa Rusijom izbori za treće mesto.

U timu koji je medalju doneo kuću bilo je i Užičana. Četvorica iz udruženja su bili deo reprezentacije, selektor Dragiša Drobnjak, kao i tri rukometaša, Rade Radojević, Srđan Tenić i Admir Duraković.

“Oni su postigli značajni uspeh kojim se ponose svi Užičani. Gradsko rukovodstvo Užica ima veliko zadovoljstvo da bude danas sa njima povodom tog uspeha, da im uruči skroman poklon i da im se zahvali za svemu što su uradili. Takođe im želimo da sa budućih takmičenja dođu sa još sjajnijim odličjima”, istakao je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo se održava po prvi put, dok se Evropsko prvenstvo u rukometu za gluve i nagluve održava već devet godina.

Selektor Dragiša Drobnjak kaže da je zadovoljan uspehom reprezentacije. “Ovo je veliki uspeh za našu zemlju i reprezentaciju. Moram napomenuti da je bilo dosta problema tokom priprema, oko odlaska i povređenih igrača. Mi smo sve to morali da uklopimo i osmislimo kako da se pokažemo na takmičenju predstavljajući svoj zemlju”, rekao je Drobnjak.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.