početak GRADSKA Лицидерско срце у Ужицу од 17. до 21. августа

Лицидерско срце у Ужицу од 17. до 21. августа

od nedelja
1,2K pregleda

licidersko srce

У понедељак 17. августа свечаним дефилеом у 19 часова почиње манифестација дечјег фолклора Лицидерско срце, која се у Ужицу организује седми пут.

У 11 часова истог дана отвара се изложба ношњи земаља учесница, Бугарске, Словачке, Македоније, Украјине, Тајвана , Грузије, Републике Српске и Италије. Од домаћих, наступају ансамбли из Београда, Панчева, Гаџин Хана, Куле, Краљева, Косовске Митровице и Новога Сада, а од локалних, Ариља, Косјерића, Бајине Баште, Пожеге, Сјенице, Севојна, Нове Вароши и Ужица.

Отварање манифестације је на Тргу у 20 часова, где ће од 21 сат наступити и реномирани бубњар Драгољуб Ђуричић и бенд Балканска лавина.

У уторак 18. августа у Ужицу у ГКЦ-у од 12 часова Ужичани и гости могу да погледају фолклорну играоницу, а фестивалски концерт почиње на Тргу од 19 и 30 часова. У исто време у Бајиној Башти од 12 часова организује се фолклорна играоница, дефиле је у 19 часова, а фестивалски концерт у 19 и 30. У Вишеграду, тачније Андрићграду у 12 часова почиње фолклорна радионица на тргу код Ћуприје, дефиле је у 18 и 30 часова, у 19 и 15 ревија народних ношњи Андрићград, а фестривалски концерт у 19 и 30, такође у Андрићграду.

У среду 19. августа од 19 и 30 часова на Тргу у Ужицу наступају Ансамбл Ера и пријатељи са специјалним гостом Милошем Радовановићем. Истог дана на Златибору од 11 часова организује се фолклорна радионица на Краљевим водама.

У четвртак 20. августа у Ужицу од 10 часова почиње семинар Деца чувари традиције у Дому Петар Радовановић, у 11 часова у ГКЦ-у фолклорна играоница, а у 19 и 30 организује се фестивалски концерт на Тргу.

На Златибору истог дана од 19 часова почиње дефиле, а у 19 и 30 на Краљевим водама фестивалски концерт. У исто време у Пожеги од 17 часова почиње фолклорна радионица, од 19 часова дефиле, а у 19 и 30 часова фестивалски концерт.

У петак 21. августа организује се гранчарска радионица у Злакуси, фолклорна играоница у 11 часова у ГКЦ-у и свечано затварање фестивала у 19 и 30 часова на Тргу.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.