početak SPORT Najavljen Sajam sporta

Najavljen Sajam sporta

od nedelja
708 pregleda
Sajam sporta

Konferencija za novinare povodom Sajma sporta

Danas je u hali Velikog parka održana konferencija za novinare povodom trećeg Sajma sporta, koji se 21. maja održava u Užicu. Jelena Vasović, član Gradskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i sport, najavila je posetu sportista iz Beograda.

Jelena Vasović Vićović

Jelena Vasović

– Nažalost, ministar sporta Vanja Udovičić nije u mogućnosti da se odazove našem pozivu. Međutim, očekujemo poznate sportiste iz Beograda koji će prisustvovati ovoj manifestaciji, dok će sportisti iz Užica biti promoteri sajma. Ja bih iskoristila ovu priliku da pozovem decu iz osnovnih i srednjih škola da posete sajam, a direktore i profesore da pokušaju da jedan od časova fizičkog vaspitanja održe tako što će učenike dovesti na sajam – istakla je gospođa Jelena Vasović.

Dragiša Kuzmanović, sekretar Sportskog saveza, ističe da je Užice grad sporta.

– Treći put se održava Sajam sporta iza čije ogranizacije staju sve strukture u gradu, pre svega grad Užice, Sportski savez i javno preduzeće Veliki park. Nešto što se tri puta održava za redom valja i to će trajati. Užice je prepoznatljivo po sportu i po sportistima, imamo aktuelnu medalju sa Olimpijskih igara u Londonu, čime može malo koji grad u Srbiji da se pohvali. Mi smo ponosni na svoje sportiste – istakao je gospodin Kuzmanović.

Danijel Vukajlović, koordinator sajma, predstavio je program sajma.

– Hala će biti otvorena od 11 do 17h, svečano otvaranje će biti u 12h, dok će od 12:30h biti predstavljanje svih užičkih klubova. Poučeni prethodnim iskustvom i činjenicom da sportisti dolaze da se predstave, ali i da se druže i razgovaraju, zahvaljujući sponzorima obezbedili smo ketering, vodu i puno poklona. Želimo da taj dan bude prepun druženja i saradnje, nego da imamo kvalitetan sadržaj svih šest sati. Na sajmu će učestvovati 40 klubova, i svaki od klubova će imati svoj štand – istakao je Vukajlović.

Ulaz na sajam sporta je besplatan.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.