početak AKTUELNO ATLETSKI KLUB UŽICE

ATLETSKI KLUB UŽICE

od nedelja
866 pregleda

atletika

Tamara Mićević na pobedničkom tronu

– Posle trke svi su me pitali koliko imam godina i koliko treniram, ali nisam znala zašto, dok mi moj trener nije rekao da sam pobedila Sladjanu Perunović, ikonu crnogorske atletike –
U Cetinju je održana atletska trka povodom grada prestonice Crne Gore. Jedna od najprestižnijih manifestacija, koja se održava u Crnoj Gori i ove godine, uspela je da okupi najbolje takmicare iz Srbije, BiH , Crne Gore. Grad Cetinje i sportski radnici ponovo su uspeli da ovaj dogadjaj organizuje na visokom nivou, samo je kiša, koja je jako počela da pada prilikom dodele priznanja na kraju takmicenja, uspela malo da pokvari užitak. Kao i svake godine dominirali su takmicari iz Srbije, članovi AK “Užice”.
U glavnoj trci seniorki na 4.000m (krug od 2.000m koji je prolazio kroz šetačku zonu i okolo Cetinja) najviše uspeha imala je nova mlada nada srpske atletike, pionirka Tamara Mićević, članica AK Užice”, ispred klupske drugarice Ane Sekulić, dok je treće mesto zauzela Sladjana Perunović, najbolja crnogorska atletičarka, državna rekorderka Crne Gore, učesnica Olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava.
U trci seniora na 4.000m pobedio je bosanski atletičar Srdjan Samardžić, koji u poslednje vreme radi sa Tomislavom Askovićem. Drugi je bio Uroš Kutlešić, član AK “Užice”, koji nije uspeo da ostvari prošlogodišnji uspeh, kada je dominantno pobedio. Treće mesto osvojio je Mirko Petrović iz Čajetine.
U trci juniorki na 2.000m pobedila je Lidija Todorović iz Niksica ispred Užičanke Milice Žunić.
Zeljko Celiković: Kao i svake godine odlazimo u Cetinje na trku, da malo prekinemo monotonost u treningu, jer se u ovom periodu rade duže stvari i za srednje pruge je ovaj period najgori, ali i najbitniji. Da budem iskren nisam ocekivao ovako dobre rezultate.U trci seniorki, posle 400-500m na čelo neočekivano su izašle Tamara Mićević i Ana Sekulić i nametnule jak ritam, koji ostale takmičarke nisu mogle da prate, čak ni Sladjana Perunović. Posle prvog kruga razlika se povećala na oko 50m i onda se videlo da se borba za pobedu odlučuje izmedju Tamare i Ane. Tamara je zadnjih 500m pojačala ritam i pobedila.
Tamara i Ana su se sa Krosa Balkana vratile u nedelju vidno umorne od putovanja, pa nisam očekivao ovako blistavo izdanje. Tamara samo nastavlja niz talenata koje AK “Užice” izbacuje iz svojih redova svake godine. Tamaru sledeće godine očekuje EJOT gde treba dostojno da se bori sa svojom generacijom i da posle Amele, nastavi niz dobrih juniorki koje je Srbija imala.
Tamara Mićević:Veoma sam srećna što sam istrčala dobru trku i veoma mi je drago što je moj trener Željko Čeliković zadovoljan. Pre trke, Ana mi je rekla da ce Sladjana pobediti, ali ja nisam tako mislila, u trci svi imaju šansu da pobede, jer se trenira da se bude najbolji. Posle trke svi su me pitali koliko imam godina i koliko treniram, ali nisam znala zašto, dok mi moj trener nije rekao da sam pobedila Sladjanu Perunović, ikonu crnogorske atletike.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.