početak AKTUELNO NAPOKON REFORMA JAVNE UPRAVE?

NAPOKON REFORMA JAVNE UPRAVE?

od nedelja
624 pregleda
KORI UDOVIČKI U UŽICU

KORI UDOVIČKI U UŽICU

Održan sastanak potpredsednice Vlade sa predstavnicima lokalnih samouprava

Danas je, sa početkom u 15 časova u maloj sali Gradske kuće održan sastanak potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke državne uprave i lokalne samouprave,  dr Kori Udovički i predstavnika ministarstva sa gradonačelnikom Užica i predsednicima opština sa područja Zlatiborskog okruga.

Na sastanku, koji je trajao nešto više od dva sata, predstavnici opština Zlatiborskog okruga su imali prilike da iznesu probleme sa kojima se suočavaju, dok je ministarka iskoristila priliku da predstavi šta Vlada očekuje od lokalnih samouprava. Potpredsednica Vlade je istakla da joj je drago što je imala priliku da poseti Zlatiborski okrug.
“Ovo je način da se lično upoznam sa svim rukovodstvima”, izjavila je ona i otkrila detalje razgovora.
“Razgovor smo započeli sa inicijativama koje su u ovom trenutku najviši prioriteti ministarstvima, a to je da počnemo sa vrlo ozbiljnim sprovođenjem reforme javne uprave u Srbiji, pre svega kroz zakon o platama i kroz podsticaje da svi radimo planski. Ne možemo očekivati da radnici bolje rade, ako nemamo plan šta ko treba da radi”, rekla je dr Kori Udovički.
Na pitanje novinara da li može da nam kaže koje mere će biti preduzete u našim lokalnim samoupravama od kojih će građani osetiti boljitak, potpredsednica i ministarka je izjavila da se konstantno radi na tome da građani bolje žive, ali da se ne to ne može raditi brzo.
“Naše ministarstvo radi na uređivanju sistema i njegovom popravljanju. To nije brz posao, odnosno ne daje brze rezultate. Naš prioritet jeste u tome da građani itekako osete boljitak, u tome da država postane servis građana, a to se pre svega oseća na lokalnom nivou, ali to se ne dešava tako što ja kažem doneću ovo ovoj opštini, a ovo drugoj opštini. Ja se vraćam u Beograd gde se izrađuje regulativa i tu se borim da sa mojim kolegama u Vladi  neke stvari popravimo kako bi bolje funkcionisali”, rekla je potpredsednica Vlade.

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje” koje izlazi 5. septembra.

N.K.

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

Predrag Čarkić 30. августа 2014. - 00:31

Smešna fotografija, a tekst još smešniji 🙂

ponovi
Andrej 11. октобра 2014. - 12:33

A gde je onaj sto ima stanrsko pravo? Onaj je na svakoj sliKi opstiskoj . . .

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.