početak GRADSKAINFO NASILJE U PORODICI

NASILJE U PORODICI

od nedelja
470 pregleda

МУП УЖИЦЕ

Насиље у породици

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу поднели су кривичне пријавe против једног лица из Ариља, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела насиље у породици и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и против два лица из Косјерића, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело насиље у породици.

Сумња се да је С. П. (50) из Ариља, у алкохолисаном стању, физички малтретирао своју мајку, наневши јој повреде рукама и ногама у пределу главе и тела. Полицијски службеници су, уз потврду, од осумњиченог одузели једну ловачку пушку и 16 комада ловачке муниције, као и две ручно израђене пушке, за које није имао дозволу за држање. Осумњиченом је, уз одобрење тужиоца, донето решење о задржавању до 48 сати.

Постоји основ сумње да је И. Р. (32) из Косјерића, у видно алкохолисаном стању, у присуству малолетне деце, физички и психички злостављао своју невенчану супругу. Исти је и поред упозорења полицијских службеника, наставио да јој упућује претње и увреде. Осумњиченом је, уз одобрење тужиоца, донето решење о задржавању до 48 сати, а потом је судија за претходни поступак Основног суда истом одредио притвор у трајању до 30 дана.

Такође, сумња се да је један мушкарац из Косјерића извршио кривично дело насиљи у породици, на тај начин што је на улици малтретирао своју бившу невенчану супругу, претећи да ће је убити, а све у присуству малолетне ћерке.

О догађајима је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.